Рубрики НовиниКіно

Крістофер Нолан готовий повернутися до Warner Bros. і каже, що ворожнеча «‎у минулому»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Режисер не проти повернутись до Warner Bros. після конфлікту зі студією та контрпрограмування «‎Оппенгеймера» та «‎Барбі».

Протягом більшої частини своєї видатної кар’єри Нолан знімав фільми саме з Warner Bros. — зокрема трилогію «Темний лицар», «Початок», «Інтерстеллар» і «Дюнкерк». Однак після публічної суперечки зі студією режисер перейшов до Universal, де й зняв свій останній фільм «Оппенгеймер», а Warner Bros. надумано чи ні відповіла контрпрограмуваннямКонтрпрограмування — маркетингова стратегія, коли тонально різні фільми випускаються в один і той самий день, щоб зацікавити протилежні один одній аудиторії. з «‎Барбі».

Водночас таке рішення лише підсилило інтерес до стрічок, спровокувавши феномен «Барбенгеймер», де глядачі обирали спільний перегляд. Фільм Нолана про творця атомної бомби Роберта Оппенгеймера заробив на цей час аж $948 млн по світу та став найкасовішим байопіком в історії, перевершивши «Богемну рапсодію», а робота Ґрети Ґервіґ про найпопулярнішу ляльку Mattel досягла звання найкасовішого фільму 2023-го року із $1,4 млрд.

На пряме запитання Variety, чи готовий він знову співпрацювати з Warner Bros., Нолан відповів: «О так, безумовно», і розхвалив генерального директора Warner Bros. Discovery Девіда Заслава та керівників його кінопідрозділу Майкла Де Луці та Пем Ебді.

Курс QA Manual (Тестування ПЗ мануальне) від Powercode academy.
Навчіться знаходити помилки та контролювати якість сайтів та додатків.
Записатися на курс

«‎Усе, що було, в минулому. Пем, Майк і Заслав намагаються зробити кілька чудових речей із цією студією, і це надихає».

Нолан, який є одним із найбільших прихильників кінотеатрального досвіду, був розлючений рішенням тодішнього керівника WarnerMedia Джейсона Кілара щодня показувати фільми на HBO Max у 2021 році, коли кінотеатри намагалися розібратися із втратою аудиторії через пандемію COVID-19. І хоча остання на той час робота Нолана «‎Тенет» не постраждала, оскільки була випущена раніше, режисер випустив різку заяву, розкритикувавши студію:

«Деякі з найбільших кінематографістів нашої індустрії та найважливіших кінозірок лягали спати напередодні, думаючи, що вони працюють на найкращу кіностудію, а прокинулися й дізналися, що працюють на найгірший сервіс потокової трансляції‎».

Disqus Comments Loading...