Рубрики НовиниКіно

Крістофер Нолан готовий повернутися до Warner Bros. і каже, що ворожнеча «‎у минулому»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Режисер не проти повернутись до Warner Bros. після конфлікту зі студією та контрпрограмування «‎Оппенгеймера» та «‎Барбі».

Протягом більшої частини своєї видатної кар’єри Нолан знімав фільми саме з Warner Bros. — зокрема трилогію «Темний лицар», «Початок», «Інтерстеллар» і «Дюнкерк». Однак після публічної суперечки зі студією режисер перейшов до Universal, де й зняв свій останній фільм «Оппенгеймер», а Warner Bros. надумано чи ні відповіла контрпрограмуваннямКонтрпрограмування — маркетингова стратегія, коли тонально різні фільми випускаються в один і той самий день, щоб зацікавити протилежні один одній аудиторії. з «‎Барбі».

Водночас таке рішення лише підсилило інтерес до стрічок, спровокувавши феномен «Барбенгеймер», де глядачі обирали спільний перегляд. Фільм Нолана про творця атомної бомби Роберта Оппенгеймера заробив на цей час аж $948 млн по світу та став найкасовішим байопіком в історії, перевершивши «Богемну рапсодію», а робота Ґрети Ґервіґ про найпопулярнішу ляльку Mattel досягла звання найкасовішого фільму 2023-го року із $1,4 млрд.

На пряме запитання Variety, чи готовий він знову співпрацювати з Warner Bros., Нолан відповів: «О так, безумовно», і розхвалив генерального директора Warner Bros. Discovery Девіда Заслава та керівників його кінопідрозділу Майкла Де Луці та Пем Ебді.

Курс QA engineer від Mate academy.
Станьте QA-інженером, що відповідає за технічну якість продукту. Після закінчення курсу допоможемо з працевлаштуванням!
Отримати знижку на курс

«‎Усе, що було, в минулому. Пем, Майк і Заслав намагаються зробити кілька чудових речей із цією студією, і це надихає».

Нолан, який є одним із найбільших прихильників кінотеатрального досвіду, був розлючений рішенням тодішнього керівника WarnerMedia Джейсона Кілара щодня показувати фільми на HBO Max у 2021 році, коли кінотеатри намагалися розібратися із втратою аудиторії через пандемію COVID-19. І хоча остання на той час робота Нолана «‎Тенет» не постраждала, оскільки була випущена раніше, режисер випустив різку заяву, розкритикувавши студію:

«Деякі з найбільших кінематографістів нашої індустрії та найважливіших кінозірок лягали спати напередодні, думаючи, що вони працюють на найкращу кіностудію, а прокинулися й дізналися, що працюють на найгірший сервіс потокової трансляції‎».

Disqus Comments Loading...