ОНОВЛЕНО: «Київстар» відновив голосовий зв’язок та розпочинає роботи з повернення мобільного інтернету

Опубликовал
Вадим Карпусь

«Київстар» продовжує відновлення мережі після нещодавньої російської хакерської атаки. Вчора під вечір у деяких абонентів з’явився мобільний зв’язок. А тепер оператор заявляє, що сервіс передачі голосових викликів підключений.

Зазначається, що доступність і якість голосового сервісу залежать від багатьох факторів. Тому деякі абоненти вже можуть працювати з мобільними дзвінками, а в інших ще немає підключення до мережі. Фахівці компанії продовжують активно працювати над тим, щоб зв’язок повернувся до всіх користувачів. Але це потребує часу.

ОНОВЛЕНО: Пресслужба оператора поділилась офіційною інформацією про хід відновлення мережі:

Онлайн-курс "Предметний дизайн" від Skvot.
Навчіться створювати функціональні, трендові та ергономічні дизайни меблів та предметів інтер’єру.
Детальніше про програму курсу і лекторів

Мережа Київстар відновлюється після наймасштабнішої в телеком галузі кібератаки. Понад 90% базових станцій мобільного зв`язку на підконтрольній Україні території знаходяться у працездатному стані. Абонентам доступний голосовий зв`язок, також працює послуга «Домашній Інтернет».  Розпочато відновлення послуг мобільної передачі даних. Так, першою областю, де Київстар відновив мобільний інтернет, стала Івано-Франківська. Стабілізація роботи мережі і відновлення послуг буде проводитись поступово, щоб уникнути перевантаження мережі. В деяких населених пунктах все ще виникають короткочасні складнощі із якістю голосового зв`язку, але наші спеціалісти їх оперативно усувають. Нагадуємо, що якщо ваша SIM-картка не реєструється в мережі, треба перезавантажити телефон, або включити і виключити «авіа» режим. Компанія працює над відновленням інших послуг, про що ми оперативно повідомлятимемо.

Також стало відомо, що сьогодні у другій половині дня почнеться відновлення роботи сервісу мобільного інтернету «Київстар». Про це в етері єдиного телемарафону заявив президент компанії. Відновлення розпочнеться із західних регіонів.

На цей час «Київстар» вже відновив роботу послуги домашнього інтернету для приблизно 1 млн домогосподарств.

В компанії очікують, що фахівцям до кінця цього тижня вдасться відновити три базові послуги: голосові послуги, мобільний інтернет та SMS.

Disqus Comments Loading...