Рубрики НовиниКіно

Мультфільм «Брати Супер Маріо» зібрав рекордні $204 млн в США за 5 днів, а драма Бена Аффлека «Ейр» — $20 млн

Опубликовал
Катерина Даньшина

Спільна анімаційна робота Illumination, Nintendo та Universal «Брати Супер Маріо в кіно» зібрала $146 млн у перші вихідні та досягла $204,6 млн за перші п’ять днів показу у Північній Америці завдяки ефективній рекламній кампанії, ностальгії за серією відеоігор та великій явці сімейної аудиторії. У міжнародній касі фільм приніс $173 млн, тож загальні світові збори нині складають $377, 6 млн. 

Наразі фільм обігнав «Людина-мураха та Оса: Квантоманія» ($106 мільйонів) та вважається кращим за рік дебютом вихідних. Це також другий за зборами дебют анімаційної роботи, яка обігнала «У пошуках Дорі» 2016 року зі $135,1 млн, а також найкасовіша в історії прем’єра Illumination (збори перевищили $115,7 млн, зароблені «Міньйонами» 2015 року).

«Кінотеатри в усьому світі були заповнені сім’ями, оскільки дітей і дорослих привабила спільна розвага у вигляді ідеально виконаної адаптації відеогри», — сказав Пол Дергарабедян, старший аналітик Comscore. 

На виробництво фільму витратили $100 млн. Очікувалось, що за перші вихідні «Брати Супер Маріо» зберуть $86 млн, а за перші 5 днів показу – $125 млн. 

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

«Касові збори постійно зростали. Цей результат говорить про надзвичайну любов до цих персонажів Nintendo та оповідання Illumination», — каже Джим Орр, президент відділу внутрішньої дистрибуції Universal.

Особливо високу увагу «Маріо» отримав в мережі Imax, де зібрав $16,6 млн в кінотеатрах США та  $21,6 у світі. 

Маріо в анімаційної адаптації відеогри озвучив Кріс Пратт, Чарлі Дей — Луїджі, Джек Блек – Боузера, а роль принцеси Піч дісталася Ані Тейлор-Джой. Режисери Аарон Горват і Майкл Єленіч показали глядачам історію веселого сантехніка, який разом з друзями намагається зупинити всемогутнього Короля Купу. Критики неоднозначно оцінили фільм, але настрої глядачів були більшою мірою позитивні – на CinemaScore стрічка отримала оцінку «A».

Інший великий дебют тижня «Ейр» від режисера Бена Аффлека – спортивна бізнес-драма про історичну угоду Nike з Майклом Джорданом – також потрапив до п’ятірки лідерів з кращими, ніж очікувалось зборами за вихідні ($14,6 млн) та перші п’ять днів прокату ($20,2 млн). Це непоганий результат для фільму з рейтингом R та першого релізу Amazon в кінотеатрах за досить довгий час. Нещодавно компанія оголосила про зобов’язання щорічно показувати в кінотеатрах від 12 до 15 нових фільмів. Однак незрозуміло, який показників має досягти «Ейр», щоб експеримент могли вважати успішним.

Виробництво фільму обійшлося у $90 млн. Головні ролі виконали Бен Аффлек, Метт Деймон, Кріс Такер та Віола Девіс. За вихідні «Ейр» також відзначився високими відвідуваннями та нині має оцінку «A» на CinemaScore. Серед покупців – 55% чоловіків, а 37% мали вік від 18 до 34 років.

Нашу рецензію можна переглянути тут.

Загалом боротьба за друге, третє та четверте місця у чарті буде напруженою, оскільки за недільними оцінками «Ейр», «Джон Уік 4» і «Підземелля та дракони: Честь злодіїв» різняться тисячами доларів. 

«Джон Уік 4» з Кіану Рівзом додав $14,6 мільйона за вихідні, а загалом за три тижні зібрав $147 млн у Північній Америці та $300 млн у всьому світі. Тож незабаром четверта частина неонурного бойовика Чада Стагельскі (яка у початковій версії тривала 3 години 45 хвилин) поб’є рекорд попередньої роботи 2019-го року у $328 млн і стане найбільшим заробітком у франшизі.

Тим часом «Підземелля і дракони» зібрав $14,5 млн у 3856 кінотеатрах під час другого виходу, що на 61% менше, ніж у перші вихідні. Наразі фантастична екранізація має $62 млн у національному прокаті. Виробництво фільму обійшлося у в $150 мільйонів.

На п’ятому місці «Крик VI», який додав $3,3 млн з 2286 кінотеатрів, із загальною сумою всередині країни у розмірі $103,8 млн. Це вже кращий результат, ніж у «Крика» 2022 року, який зібрав у північноамериканському прокаті $81 млн, і нещодавно став першою частиною тривалої серії слешерів, яка досягла бажаної позначки в $100 млн. 

Джерело: Variety

Disqus Comments Loading...