Рубрики НовиниІгри

Продажі Marvel’s Spider Man 2 за добу перевищили 2,5 млн копій. Це найкращий старт в історії ігор Sony

Опубликовал
Володимир Скрипін

Що й доводилося — продажі Marvel’s Spider Man 2 за першу добу перевищили 2,5 млн копій, і це абсолютний рекорд для Sony за темпами продажів, адже жодна інша гра PlayStation Studios досі не показувала таких високих результатів за перші 24 години з релізу.

Ясна річ, Sony не могла не похвалитися такими успіхами, особливо на тлі закриття угоди Microsoft/Xbox та Activision Blizzard. І, схоже, ставка Sony зіграла — те, що реліз Marvel’s Spider Man 2, запланували саме на осінь. Не треба бути генієм аналітики чи великим ігровим експертом, щоб спрогнозувати рекорді продажі Marvel’s Spider Man 2 на PS5, зважаючи, що перша Spider-Man свого часу отримала титул найуспішнішого ексклюзиву PS4.

Для порівняння, оригінальна Spider-Man за три дні розійшлася накладом 3,3 млн копій, а продажі cпінофу — Spider-Man: Miles Morales — сягнули 4,1 млн менше ніж за місяць з релізу. Станом на 15 травня 2022 року перші дві ігри серії — Marvel’s Spider-Man і Miles Morales — розійшлися накладом понад 33 мільйони копій у всьому світі.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Ексклюзиви PlayStation Studios, що продавалися найшвидше

  • Marvel’s Spider-Man 2 — понад 2,5 млн копій за 24 год
  • God of War Ragnarök — понад 5 млн копій за 5 днів
  • The Last of Us Part II — понад 4 млн копій за 3 дні
  • Marvel’s Spider Man —  3,3 млн копій за 3 дні
  • God of War (2018) — понад 3,1 млн копій за три дні
  • Ghost of Tsushima — понад 2,4 млн копій за три дні (найкращий старт серед нових IP Sony на PS4).
  • Uncharted 4 — понад 2,7 млн копій за перший тиждень.

Marvel’s Spider-Man 2 вийшла 20 жовтня — наразі це ексклюзив PS5, але зрештою, ймовірно, ми побачимо продовження пригод Майлза Моралеса та Пітера Паркера на ПК (оскільки Джим Раян невдовзі піде, то можливо порт вийде раніше, ніж через 2-3 роки). Раніше рецензенти одностайно назвали Marvel’s Spider-Man 2 взірцевим продовженням та однією з кращих ігор 2023 року, поставивши новій грі Insomniac понад 90 балів, а Digital Foundry у своєму огляді дійшли висновку, що Insomniac знову вдалося здійснити технологічний стрибок і це справжня некстген гра. І ось зараз сформувався користувацький рейтинг на тому ж Metacritic — 8,1/10 на основі понад 3 тис.відгуків.

  • Marvel’s Spider-Man 2 — третій супергеройський екшн Insomniac Games у всесвіті Людини Павука і за сумісництвом головний відеоігровий блокбастер Sony. Події нової частини розгорнуться менше, ніж через рік після фіналу спінофу про Майлза Моралеса — у ній він разом з Пітером Паркером, який стає носієм симбіоту, протистоятимуть Веному, Пісочній людини, Ящеру та Крейвену-мисливцю.
Disqus Comments Loading...