Microsoft + Activision Blizzard — британський антимонопольний регулятор схвалив угоду-злиття за рекордні $68,7 млрд (оновлено — угоду завершено)

Опубликовал
Юрій Орос

UPD: для завершення угоди вистачило одного дня — Філ Спенсер, гендир Microsoft Gaming, підтвердив фіналізацію угоди. Відтепер Activision Blizzard офіційно є частиною Microsoft.

Британський антимонопольний регулятор схвалив угоду Microsoft з Activision Blizzard, вартістю 68,7 млрд доларів. Управління з конкуренції та ринків Великобританії (CMA) дійшло висновку, що угода може бути укладена після того, як Microsoft нещодавно реструктуризувала угоду, передавши Ubisoft права на хмарні ігри для поточних і нових ігор Activision Blizzard. Це рішення відкриває шлях до закриття угоди.

CMA вирішило надати згоду компанії Microsoft Corporation на придбання Activision Blizzard Inc. за винятком прав Activision на хмарні потокові сервіси за межами Європейської економічної зони, за умови, що продаж прав Activision на хмарні потокові сервіси завершиться до завершення Злиття.

— із твердження CMA

Онлайн-курс "Фінансовий директор" від Laba.
Опануйте інструменти управління грошовими потоками, ризиками та активами компанії, щоби перейти на посаду CFO.
Приєднатися до курсу

Гендир Activision Blizzard Боббі Котік одразу відреагував на новину відкритим листом для своїх співробітників:

Команда,

Сьогодні CMA, регуляторний орган Великобританії, схвалив нашу угоду з Microsoft.

Тепер у нас є всі регуляторні дозволи, необхідні для закриття угоди, і ми з нетерпінням чекаємо на те, щоб принести радість і зв’язок ще більшій кількості гравців по всьому світу.

Ми з головою правління Брайаном Келлі неймовірно пишаємося усіма вами та вашими досягненнями за останні чотири десятиліття. Ми з нетерпінням чекаємо на наступну главу нашої співпраці з корпорацією Microsoft і безмежних можливостей, які вона створює для вас і для наших гравців.

З вдячністю, Боббі

З боку Microsoft виступив президент Бред Сміт:

Ми подолали останню регуляторну перешкоду, щоб закрити це придбання, яке, на нашу думку, принесе користь гравцям та ігровій індустрії в усьому світі.

Остання перепона подолана. Чекаємо на офіційне підтвердження угоди про злиття Microsoft та Activision Blizzard. Це повинно відбутися до 18 жовтня.

Disqus Comments Loading...