Рубрики НовиниСофт

«Ментори в тилу» — українські волонтери запустили освітню платформу, яка працюватиме на підтримку ЗСУ

Опубликовал
Володимир Скрипін

Волонтери «Робота в тилу» Платформа, де можна знайти роботу, волонтерські запити або запропонувати власну допомогу та «Виробники в тилу» Хаб перевірених українських виробників військового спорядження запустили нову освітню платформу — «Ментори в тилу». Деталі нам розповів засновник проєкту «Робота в тилу» Артур Федоренко.

Це майданчик, де зібрані майстри своєї справи з різних відомих компаній, таких як Google, Facebook, Amazon, Snapchat, Grammarly, MacPaw та ін. Понад 100 людей у ролі менторів надають професійні консультації у різних сферах, а отримані кошти перераховують до фондів підтримки ЗСУ (хто 50%, а хто всі 100%).

Під час купівлі сесії з ментором клієнт сам обирає, в який із фондів хоче перерахувати кошти, а платформа розподіляє отримані кошти до обраних фондів. Наразі майданчик працює з фондами Валерія Залужного, Сергія Притули, «KOLO» та «Повернись живим». Проте можна обрати будь-який інший фонд не з цього списку.

Онлайн-курс "Арт Менеджер" від Skvot.
Навчіться шукати фінансування та планувати бюджет, керувати командою, запускати артпроєкти та пітчити їх так, щоб великі компанії захотіли колабитися.
Детальніше про курс

Наразі на платформі є 6 напрямків:

  1. HR / Рекрутинг
  2. Маркетинг / PR / Реклама
  3. Менеджмент
  4. IT-розробка
  5. Дизайн / Графіка
  6. Стартапи

Кожен із напрямків має певний набір фільтрів і ключових навичок для зручного пошуку ментора з потрібним досвідом. Профіль ментора детально заповнений, має відеопривітання, а також календар з актуальними годинами для сесій із ним.

Більшість сесій на платформі платні — ціни варіюються від $10 до $400 за годину. Водночас є і безоплатні сесії. Також на сайті є послуга підбору ментора — потрібно заповнити коротку онлайн-форму та описати ситуацію, після чого команда знайде необхідного експерта.

Платформа «Ментори в тилу» планує розширювати наявні напрямки, щоб охопити усі види діяльності (передбачається навіть такі важливі для країни напрямки, як агрономія, будівництво, медицина тощо). Водночас Україна — не єдиний регіон, де працює майданчик. Тут вже є фахівці із США, Великобританії, Сінгапуру та деяких країн ЄС.

Стати ментором може будь-хто охочий із досвідом. Головна умова — пройти перевірку та відбір адміністраторами платформи.

Зауважимо, що «Ментори в тилу» — некомерційний проєкт. Платформа «Ментори в тилу» разом із менторами перераховує свій заробіток на ЗСУ. На зображенні у профілі кожного ментора чітко вказано, скільки  той віддає в ЗСУ. Платформа отримує 20% комісії, половину з якої віддає до ЗСУ. Інша половина комісії забезпечує функціонування платформи — кошти йдуть на покриття поточних операційних витрат. Волонтери регулярно звітують про витрати. Тобто, все максимально прозоро. За напрямом менторів поки нічого не встигли перерахувати у фонди підтримки ЗСУ, оскільки ініціатива тільки запустилася. Проте незабаром буде створена окрема сторінка, де публікуватимуться детальні звіти по кожному з фондів та витратах платформи за окремими статтями.

Disqus Comments Loading...