Рубрики НовиниАвто

Mercedes-Benz першим почне продавати автомобілі в Каліфорнії з автопілотом 3-го рівня – без використання рук та очей

Опубликовал
Катерина Даньшина

Систему Drive Pilot 3-го рівня в автомобілях Mercedes-Benz можна використовувати на визначених дорогах в Каліфорнії, включно з міжштатною автомагістраллю I-15.

Mercedes-Benz став першим автовиробником, який отримав дозвіл від департаменту автомобільного транспорту Каліфорнії на продаж або здачу в оренду автомобілів з технологією самостійного водіння 3-го рівня. У січні аналогічний сертифікат компанія отримала в іншому штаті – Неваді.

Система Drive Pilot 3-го рівня дозволить водіям відвести очі від дороги та зняти руки з керма під час поїздки, займаючись іншими справами – наприклад переглядом відео чи текстових повідомлень. Якщо всі вимоги будуть дотримані – у випадку аварії юридичну відповідальність нестиме Mercedes, а не водій.

Drive Pilot покладається на датчики, встановлені по всьому транспортному засобу, включаючи відеокамери, матриці LiDAR, радарні/ультразвукові датчики та аудіомікрофони. Система також може порівнювати дані бортового датчика та GPS, щоб визначити своє точне місцезнаходження на дорогах.

Онлайн-курс "Бренд-менеджмент" від Laba.
Розберіться в комплексному управлінні брендом: від його структури до комунікації з аудиторією.Дізнайтесь принципи побудови бренд-стратегії, проведення досліджень і пошуку свого споживача.
Детальніше про курс

Технологія не настільки просунута, як системи автомобілів Waymo та Cruise, які можуть рухатись без водія на борту. Водночас вона випереджає Full Self-Driving від Tesla, яка є системою 2-го рівня і вимагає від водіїв постійно тримати руки на кермі та бути уважними.

  • За підрахунками Reuters, Каліфорнія – один із найбільших ринків Tesla, на який припало 16% світових поставок автовиробника у 2022 році.

Drive Pilot 3-го рівня можна використовувати лише на визначених дорогах в день зі швидкістю до 65 км/год, а водії мають бути готовими у будь-який момент перехопити керування у свої руки – тож посидіти чи поспати на задньому сидінні не вийде. Система відстежує присутність водія за допомогою вбудованих камер, і вимагатиме взяти у руки кермо у випадках, коли автомобіль перевищує зазначену вище швидкість, за несприятливих погодних умов або коли поряд з’являється транспорт екстреної медичної допомоги.

Система буде доступна на моделях S-Class і EQS Sedan 2024 року, а поставки заплановані на кінець 2023-го року.

Disqus Comments Loading...