Рубрики Новини

Meta заборонили вести справи в росії та заблокують соцмережі Facebook та Instagram (оновлено)

Опубликовал
Максим Григор'єв

У росії суд визнав Instagram та Facebook екстремістськими та заборонив їхню діяльність. Тверський суд Москви відмовився давати компанії Meta, що володіє соцмережами, час на підготовку до захисту.

«Задовольнити позовні вимоги Генеральної прокуратури щодо заборони діяльності компанії Meta».

суддя Ольга Солопова

Рішення про заборону набирає чинності відразу після оголошення рішення суду.

Блокування не торкнеться месенджера WhatsApp, який також належить Meta. За використання Instagram та Facebook громадяни та організації Росії не будуть притягатися до відповідальності.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

«Використання продуктів компанії Meta фізичними та юридичними особами не повинно розглядатися як участь в екстремістській діяльності. Особи не притягатимуться до відповідальності лише за те, що вони користуються послугами Meta».

Прокуратура росії

Крім цього, Meta заборонено відкривати відділення та вести комерційну діяльність у Росії.

Компанія Meta, яка володіє соцмережею Facebook, 21 березня звернулася до російського суду з клопотанням припинити справу про екстремізм. Раніше Генпрокуратура Росії вимагала від суду визнати Meta «екстремістською організацією» і зупинити її діяльність у росії.

Представники Meta попросили у суду час на підготовку до захисту та поставили під сумнів повноваження суддів виносити заборону діяльності соцмережі в росії.

Минулого тижня Meta посилила модерацію контенту для України, хоча раніше представник Facebook Енді Стоун заявляв, що тимчасово дозволяються публікації із закликом до смерті путіна і лукашенка.

Disqus Comments Loading...