Рубрики НовиниСофт

Meta «‎роз’єднає» Instagram, Facebook та Messenger — на вимогу нового законодавства ЄС

Опубликовал
Катерина Даньшина

Фактично користувачі ЄС зможуть використовувати платформу для обміну повідомленнями Meta без активного облікового запису у Facebook.

Закон про цифрові ринки ЄС, який набуде чинності 6 березня, суворо регулює процес обміну інформацією клієнтів між платформами одного розробника (для шести великих компаній, яких визначають в документі як «‎гейткіперів»). Раніше Google оголосив, що припинить обмін даними між Пошуком, Youtube, Картами та Chrome, а нині подібні зміни запроваджує Meta.

Йдеться про три великі платформи компанії — Instagram, Facebook та Messenger. Також вимкнути обмін інформацією можна для Facebook Marketplace та Facebook Gaming — однак Meta уточнює, що в деяких випадках зміни призведуть до обмеження функцій. (Наприклад, якщо ви використовуєте Marketplace без вашої інформації у Facebook, вам доведеться спілкуватися з покупцями та продавцями електронною поштою, а не через Messenger).

Зміни застосовуватимуться в Європейському Союзі, Європейській економічній зоні та Швейцарії, а сповіщення про них надійдуть користувачам найближчими тижнями.

Онлайн-курс "Excel та Power BI для аналізу даних" від robot_dreams.
Навчіться самостійно аналізувати й візуалізувати дані, знаходити зв’язки, розуміти кожен аспект отриманої інформації та перетворювати її на ефективні рішення.
Детальніше про курс

На сторінці довідки Meta зазначає, що пов’язує акаунти для таких функцій, як таргетинг реклами, персоналізація рекомендацій та шеринг дописів на інших платформах. У жовтні компанія також анонсувала платну передплату, яка дозволить прибрати відображення реклами на платформах.

Інші зміни, спровоковані новим законодавством ЄС, ймовірно, поширяться на WhatsApp і Messenger, які будуть змушені активувати сумісність з іншими службами обміну повідомленнями, тоді як Apple може дозволити завантаження програм зі сторонніх магазинів на свої пристрої.

Disqus Comments Loading...