Рубрики Новини

На PlayStation з’явилась українська мова інтерфейсу, а PlayStation 5 невдовзі отримає підтримку VRR

Опубликовал
Артем Лисайчук

З виходом оновлення від 23 березня 2022 року консолі PlayStation 4 та PlayStation 5 отримали підтримку української мови інтерфейсу консолей. Магазин, опис ігор та програм лишилися російською мовою, Призи (Трофеї) та все, що пов’язано із наповненням від самих розробників — англійською.

Оновлення, яке тестувалося з початку лютого, вже доступне для завантаження та інсталяції власникам PlayStation 4 та PlayStation 5. Його розмір на PlayStation 5 — близько 1 ГБ.

Користувачі звертають увагу на недоліки локалізації, наприклад використовується слово «Настройки» замість «Налаштування». Ясна річ, їх виправлять у майбутніх оновленнях. 

Одночасно з виходом оновлення, Sony оголосили, що працюють над впровадженням технології VRR (Variable Refresh Rate) для консолі PlayStation 5. Ця технологія синхронізує частоту кадрів гри з частотою оновлення телевізора, що дозволяє уникнути ефекту screen tear (розриву кадрів) і практично зводить нанівець відчуття від просідання кадрів. Тобто, FPS у грі може гуляти від 50 до 60, але з увімкненою функцією VRR гравець цього практично не помітить. Для роботи VRR потрібний кабель HDMI 2.1 і телевізор з підтримкою цієї технології. Нагадаємо, Xbox Series підтримка VRR вбудована зі старту продажів консолі.

Disqus Comments Loading...