Новини Новини 23.03.2022 о 14:11 comment views icon

На PlayStation з’явилась українська мова інтерфейсу, а PlayStation 5 невдовзі отримає підтримку VRR

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/05/Artem-Lysajchuk-1-96x96.jpg

Артем Лисайчук

Автор статей та оглядів

З виходом оновлення від 23 березня 2022 року консолі PlayStation 4 та PlayStation 5 отримали підтримку української мови інтерфейсу консолей. Магазин, опис ігор та програм лишилися російською мовою, Призи (Трофеї) та все, що пов’язано із наповненням від самих розробників — англійською.

Оновлення, яке тестувалося з початку лютого, вже доступне для завантаження та інсталяції власникам PlayStation 4 та PlayStation 5. Його розмір на PlayStation 5 — близько 1 ГБ.

Користувачі звертають увагу на недоліки локалізації, наприклад використовується слово «Настройки» замість «Налаштування». Ясна річ, їх виправлять у майбутніх оновленнях. 

Одночасно з виходом оновлення, Sony оголосили, що працюють над впровадженням технології VRR (Variable Refresh Rate) для консолі PlayStation 5. Ця технологія синхронізує частоту кадрів гри з частотою оновлення телевізора, що дозволяє уникнути ефекту screen tear (розриву кадрів) і практично зводить нанівець відчуття від просідання кадрів. Тобто, FPS у грі може гуляти від 50 до 60, але з увімкненою функцією VRR гравець цього практично не помітить. Для роботи VRR потрібний кабель HDMI 2.1 і телевізор з підтримкою цієї технології. Нагадаємо, Xbox Series підтримка VRR вбудована зі старту продажів консолі.

Триває конкурс авторів ІТС. Напиши статтю про розвиток ігор, геймінг та ігрові девайси та вигравай професійне ігрове кермо Logitech G923 Racing Wheel, або одну з низькопрофільних ігрових клавіатур Logitech G815 LIGHTSYNC RGB Mechanical Gaming Keyboard!


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: