Рубрики Новини

Найбільший водневий лайнер ZeroAvia Dornier 228 здійснив 10-хвилинний політ

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія ZeroAvia підняла в небо найбільший у світі воднево-електричний літак, зробивши крок вперед до екологічної авіації.

19-місний двомоторний літак Dornier 228 оснащений прототипом воднево-електричної силової установки, яка працює на «стислому газоподібному водні, виробленому за допомогою місцевого електролізера». Тестова конфігурація включала дві батареї паливних елементів та літій-іонні акумулятори, які розміщені в кабіні для випробувань. Однак для комерційного використання вони будуть переміщені до зовнішнього сховища, щоб звільнити місце для сидіння. Крім того, воднево-електрична силова установка була об’єднана зі стандартним двигуном Honeywell TPE-331 на правому крилі. Він служив для забезпечення додаткової потужності під час зльоту, а також для страхування з метою безпеки.

Літак Dornier 228 здійснив 10-хвилинний політ з аеропорту Котсуолд у Великій Британії. Його розробка ведеться у рамках проєкту HyFlyer II – фінансованої державою програми досліджень та розробок, спрямованої на те, щоб зробити невеликі пасажирські літаки безпечнішими для навколишнього середовища.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

ZeroAvia заявляє, що цього року вона має намір сертифікувати технологію, а до 2025 року планує запустити комерційні маршрути на її основі. Компанія також працює над програмою силових агрегатів потужністю 2-5 МВт, яка дозволить масштабувати технологію літаків місткістю до 90 місць. Мета полягає в тому, щоб розширити виробництво вузькофюзеляжних літаків у наступному десятилітті. Додамо, Amazon інвестувала у компанію в рамках свого фонду Climate Pledge Fund.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...