Нардеп від «Слуги народу» намагався дати хабар біткоїнами на суму $50 тис. ─ САП та НАБУ оголосили йому про підозру

Опубликовал
Вадим Карпусь

Народний депутат України Андрій Одарченко («Слуга народу») намагався дати хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафі Найєму. Що цікаво, Одарченко ─ член комітету ВРУ з питань антикорупційної політики.

Нардеп намагався дати хабар, використовуючи сучасні цифрові технології. Він спробував надати Мустафі Найєму неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті $50 тис.

Андрій Одарченко схиляв Мустафу Найєма сприяти в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури. Мова йде про ремонт будівель університету, в якому нардеп продовжує обіймати посаду ректора. Пропонована сума хабаря мала становити 8% від обсягу фінансування.

Після виділення коштів з фонду Одарченко перерахував Найєму першу частину хабаря у розмірі 0,39 біткоїна, що на час здійснення операції було еквівалентно $10 тис. САП та НАБУ повідомили нардепу про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Наразі слідство триває.

Онлайн-курс "Маркетингова аналітика" від Laba.
Опануйте інструменти для дослідження ринку й аудиторії та проведення тестувань.Дізнайтесь, як оптимізувати поточні рекламні кампанії та будувати форкасти наступних.
Детальніше про курс

Зазначається, що це перша в історії антикорупційних органів неправомірна вигода у криптовалюті, яку вдалося задокументувати.

Нагадаємо, в березні Зеленський підписав ЗУ «Про віртуальні активи», який дає «зелене світло» на запуск в Україні легального ринку віртуальних активів та виведення операції з криптовалютами з тіні. Також цього місяця ВРУ зареєструвала два нових законопроєкта про оподаткування віртуальних активів.

Disqus Comments Loading...