NASA + IBM = «GPT для науки про Землю»

Опубликовал
Юрій Орос

IBM, HuggingFace і NASA створили колаборацію та готуються побудувати геопросторову модель із відкритим кодом, яка стане основою штучного інтелекту, що допомагатиме вивчати клімат Землі, відстежувати пожежі та вирубку лісів, прогнозувати врожайність сільськогосподарських культур та кількість викидів парникових газів.

За базову модель візьмуть інструмент Watsonx.ai від IBM. ШІ навчатиметься на супутникових даних Landsat Sentinel-2 (HLS), передає Engadget. Два супутники забезпечуватимуть знімками суші та прибережних регіонів із високою роздільною здатністю у 13 спектральних діапазонах.

Hugging Face розмістить модель на своїй платформі з відкритим кодом, де користувачі можуть ділитися попередньо натренованими моделями, наборами даних і демонстраціями проєктів машинного навчання. За оцінками IBM — це покращить ефективність моделі на 15% за використання вдвічі менше даних.

Кіноклуб "Забагато драми" від Skvot.
10 лекцій та 10 практикумів, щоб зрозуміти мистецтво кіномови.Сформуй власний смак та бібліотеку фільмів і навчись писати рецензії.
Програма кіноклубу
Disqus Comments Loading...