Рубрики НовиниMilitary Tech

Northrop Grumman починає виробництво стелс-бомбардувальника B-21 Raider, — Пентагон

Опубликовал
Юрій Орос

Компанія Northrop Grumman отримала зелене світло на початок виробництва новітнього бомбардувальника B-21 Raider.

Виробництво малопомітного стелс-бомбардувальника B-21 Raider просувається вперед. Минулої осені, ґрунтуючись на результатах наземних і льотних випробувань і зрілих планах команди з виробництва, я дав добро на початок серійного виробництва B-21. Однією з ключових характеристик цієї програми від самого початку була розробка виробництва – і в таких масштабах, щоб забезпечити надійне стримування супротивників.

— Вільям Лаплант, заступник міністра оборони США з питань закупівель і забезпечення.

Бомбардувальник-невидимка здійснив свій перший політ у листопаді, за результатами цього випробування Northrop отримала контракт на початкове виробництво B-21. У четвер компанія відзвітує про прибутки за останній квартал 2023 року і, ймовірно, надасть інвесторам оновлену інформацію про програму.

Курс UX/UI дизайнер сайтів і застосунків з Alice K.
Курс від практикуючої UI/UX дизайнерки, після якого ви знатимете все про UI/UX дизайн .
Реєстрація на курс

Минулого тижня ВПС підтвердили, що один з шести випробувальних літаків B-21 здійснив випробувальний політ з авіабази Едвардс, що стало другим публічно підтвердженим польотом бомбардувальника, передає Defence One.

Цей літак замінить B-1B Lancer та B-2 Spirit і, як очікується, надійде на озброєння в середині 2020-х років. ВПС планують закупити щонайменше 100 одиниць.

Northrop Grumman B-2 Spirit
Disqus Comments Loading...