Оновлено: NovaPay відкрила продаж облігацій у застосунку — поріг входу 1000 грн і дохідність до 18%

Опубликовал
Володимир Скрипін

Фінкомпанія «Нової пошти» — NovaPay — відкрила звичайним українцям можливість купувати власні облігації. Цінні папери вже можна придбати у прямо застосунку NovaPay на iOS та Android.

Оновлено [19 березня 15:33]: NovaPay у листі ITC.ua повідомили, що перші 500 клієнтів придбали облігації NovaPay на загальну суму 200 млн грн.

Цю можливість NovaPay почала тизерити задовго до запуску застосунку — ще у червні 2023-го під час першого розміщення публічних облігацій на 100₴ млн. І ось зараз відбувся фактичний запуск нового інвестиційного інструмента. Емітент облігацій  ТОВ «НоваПей Кредит», яка є частиною NovaPay. Самі ж облігації — альтернатива вже звичним депозитам та військовим облігаціям, які стали головними інвестиційними інструментами українців в умовах воєнного часу, та нова можливість диверсифікувати інвестиційний портфель.

Ключові умови та особливості облігацій NovaPay

  • Поріг входу (мінімальна сума інвестицій) 1000 грн.
  • Дохідність — до 18% річних (залежно від терміну).
  • Строк погашення — від 1 до 12 місяців.

Як купити облігації у NovaPay

  • завантажити NovaPay (iOS чи Android) та зареєструватися (реєстрація відбувається через застосунок «Дія»);
  • на головному екрані вибрати розділ «Накопичення» та натиснути «Купити облігації»;
  • обрати умови: строк та суму інвестицій;
  • підтвердити заявку, підписати документи за допомогою «Дія.Підпису» та сплатити за облігації. Після завершення процесу купівлі на смартфон надійде відповідне push-сповіщення.

Можливість купити облігації NovaPay з допомогою фахівців компанії (спеціалістів з продажів) теж є.

Онлайн-курс "Project Manager" від Laba.
Станьте проджектом, що вміє передбачати ризики наперед і доводити проєкт до результату, який хочуть замовники. Поділиться досвідом Павло Харіков, former Head of PMO в Kyivstar.
Програма курсу і реєстрація

Розрахований розмір прогнозованої виплати показуватиметься відразу у застосунку. Виплата доходу відбуватиметься після закінчення строку на картку — за аналогією з виплатою відсотків за депозитами. Зауважте, що відсотки за облігаціями NovaPay підлягають оподаткуванню (податок на дохід фізосіб 18% та військовий збір 1,5%) на відміну від ОВДП, які взагалі не оподатковуються.

У 2023 році NovaPay розмістила три випуски облігацій (серії А, В та С) по 100 млн грн кожен, а також зареєстрував ще три випуски серії облігацій D, E і F (так само по 100 млн грн кожний). Вона стала першою приватною компанією в Україні, яка у воєнний час випустила корпоративні облігації з публічною пропозицією. Наразі в обігу облігації серій А, В і С, загалом їх купили на суму 141 млн грн, а кількість клієнтів наближається до 100 осіб.

Запуск мобільного застосунку NovaPay відбувся наприкінці 2023 року на Android, а місяць компанія розширила його доступність на iOS.

Щодо NovaPay — це фінансова «дочка» великої родини NOVA, куди разом з іншими входить «Нова Пошта». За даними НБУ, компанія обіймає 35% українського ринку грошових переказів. Також NovaPay вже зараз обслуговує 2,6 млн транзакцій на добу та активно розвиває власну мережу POS-терміналів, націлюючись на 10 тис. власних терміналів до 2025 року. Детальніше про актуальну структуру одного з найуспішніших українських холдингів розповідали тут.

Disqus Comments Loading...