Рубрики НовиниСофт

Офіс Meta в Україні та модерація контенту про війну в Facebook та Instagram — про що говорили очільник Мінцифри Михайло Федоров та президент із глобальної політики Meta Нік Клегг

Опубликовал
Володимир Скрипін

Напередодні першого International Diia Summit Brave Ukraine, який відбудеться 24 травня в межах Давоського форуму, очільник Мінцифри Михайло Федоров зустрівся з президентом із глобальної політики Meta Ніком Клеггом, щоб обговорити зміни підходу Meta до модерації контенту у воєнний час. Про це повідомила пресслужба Мінцифри та сам міністр.

Не секрет, що зараз система модерації Meta, якій належать соцмережі Facebook та Instagram, а також месенджер WhatsApp, працює не на користь українських користувачів та медіа. Власне, великі проблеми у модерації показала нашуміла історія з бьюті-блогеркою Instagram Маріанною Підгурською (Вишемірська) з Маріуполя — світлини з нею облетіли весь світ після того, як росія завдала авіаудару по пологовому будинку у Маріуполі.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

 

В Мінцифрі обурюються, що алгоритми на платформах Meta не можуть ефективно протидіяти російській пропаганді й дуже часто перешкоджають поширенню правди про Україну, українців і розв’язану росією війну.

«Ми публікуємо правду про війну на платформах Meta — нас блокують через порушення політики платформи, охоплення значно падають, також трапляється багато випадків блокування правдивого контенту

Також ми знаємо що полк «Азов» внесений до списку заборонених організацій у Meta. Але він не має нічого спільного з неонацизмом. Це сталося через дії російської пропаганди.

Тому ми хочемо спільно з Mеtа розв’язати це питання і сприяти свободі слова та достовірному висвітленню подій в Україні».

Із офіційного звернення Мінцифри

Михайло Федоров своєю чергою закликав Meta внести відповідні зміни, а також підтримати і фандрейзингову платформу пожертв UNITED24 та додати функціональність для донатів. Завдяки цьому ще більше людей на планеті дізнаються про війну в Україні та зможуть долучитися до підтримки нашої держави та спільно долати найжахливішого ворога світу.

Сподіваємося, що найближчим часом отримаємо власне представництво Meta в Україні та ще ефективніше зможемо долати російську агресію в соціальних мережах та світі. Водночас у Meta поки не робили ніяких офіційних заяв з цього приводу.

***

Можна пригадати, що питання модерації українського контенту на платформах Meta (Facebook та Instagram) та Google (YouTube), а також відкриття локальних офісів з метою покращення ситуації підіймається далеко не вперше — наприкінці 2021 року Зеленський провів відеоконференцію з представниками Facebook, запропонувавши компанії відкрити офіс та R&D-центр в Україні. Потім у лютому він відповів на петицію щодо необхідності відкриття українських офісів соціальних мереж YouTube, Facebook та Instagram для забезпечення національної безпеки в інформаційній сфері та протидії гібридним загрозам з боку рф. Тоді Зеленський заявив, що це питання він та уряд України неодноразово порушували на міжнародному рівні.

«Вважаю, що забезпечення модерування сегментів Google, YouTube, Facebook та Instagram із території України є важливим напрямом посилення національної безпеки в інформаційній сфері та протидії гібридним загрозам з боку Російської Федерації».

Володимир Зеленський

Президент України

Тоді ж Зеленський звернувся до уряду с пропозицією активізувати роботу, спрямовану на відкриття на території України представництв компаній Google (YouTube) та Meta Platforms (Facebook, Instagram), і невідкладно поновити висловлені вказаним міжнародним компаніям звернення та запрошення.

Disqus Comments Loading...