Платформа Qualcomm Immersive Home підтримує Wi-Fi 7 зі швидкістю до 20 Гбіт/с – роутери та mesh-системи з’являться у другій половині 2023 року

Опубликовал
Андрей Русанов

Qualcomm має нові процесори з підтримкою Wi-Fi 7, що виготовляються у рамках нової платформи Immersive Home. Платформу створено для виробників користувацького мережевого обладнання, котрі готові інтегрувати майбутню специфікацію IEEE 802.11BE у свої пристрої.

Нові чипи Qualcomm зараз тестуються компаніями, що виробляють домашні маршрутизатори та mesh-системи Wi-Fi – очікується, що вони будуть доступні у другій половині 2023 року. Зі збільшенням різноманітності на ринку очікується й зниження цін – можливо, нові пристрої буде простіше придбати, ніж деякі наявні на ринку, такі як маршрутизатори TP-Link з підтримкою Wi-Fi 7.

Наразі чипи Qualcomm досить поширені у обладнанні Wi-Fi. Це маршрутизатори Wi-Fi 6 або Wi-Fi 6E, такі як Netgear Nighthawk або системи Orbi і Nest Wifi Pro від Google. Qualcomm стверджує, що нова платформа має спільну архітектуру із мережевими продуктами корпоративного рівня Pro Series, але призначена для домашнього використання.

Онлайн-курс "2D Animation" від Skvot.
Покроково та з фідбеком від лекторки увійдіть у 2D-анімацію через вивчення софтів, інструментів та створення кейсу у портфоліо.
Програма курсу та реєстрація

Чипи Qualcomm вже використовують функції Wi-Fi 7 – канали з більшою пропускною здатністю, 320 МГц (порівняно зі 160 МГц у Wi-Fi 6E), що допомагає зменшити затримки. Також задіяно багатоканальне підключення (MLO), що дозволяє сумісним пристроям одночасно підключатися до двох діапазонів (наприклад, 5 ГГц та 6 ГГц).

«З новою платформою Immersive Home Platform компанія Qualcomm зробила [Wi-Fi більше] економічно та енергетично ефективним, також вона забезпечить відчутні поліпшення продуктивності як для нових, так і для вже існуючих пристроїв», — заявив старший віце-президент і генеральний директор Qualcomm з бездротовій інфраструктурі та мереж Нік Кухаревскі.

Нова платформа Qualcomm містить технологію Multi-Link Mesh. Компанія заявляє, що за допомогою неї може скоротити затримки у реальному часі на 75% для кращої чуйності ігор. Пристрої здатні уникати перевантаження домашніх мереж за допомогою адаптивного придушення перешкод та використовувати алгоритми ухилення, щоб уникнути перешкод від сусідніх мереж.

Підтримують Wi-Fi 7 й анонсовані раніше процесори Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 для смартфонів.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...