Рубрики Новини

Пошуковик DuckDuckGo почав виключати Google AMP із завантаження, перенаправляючи на оригінальні сайти

Опубликовал
Максим Григор'єв

Пошукова система DuckDuckGo анонсувала оновлення для своїх розширень та програм, які почали захищати користувачів від відстеження з боку технології Google AMP (Accelerated Mobile Pages).

«Коли ви завантажуєте або ділитеся сторінкою Google AMP… замість версії AMP буде використовуватися оригінальна вебсторінка видавця».

DuckDuckGo

AMP блокуватиметься у додатках для Android, iOS та Mac, а також розширеннях для браузерів Chrome та Firefox

Онлайн-курс "Директор з продажу" від Laba.
Як стратегічно впливати на дохід компанії, мотивувати сейлзів перевиконувати KPI та впроваджувати аналітику — навчить комерційний директор Laba з 12-річним досвідом у продажах.
Приєднатись до курсу

Пошуковик додатково представив бета-версію свого власного браузера для Mac. Він автоматично видаляє вікна з cookies, блокує трекери соцмереж та, в тому числі перенаправляє зі сторінок AMP на оригінальні сайти.

Спочатку AMP створювався для прискорення завантаження версій вебсторінок для мобільних пристроїв. Розробники з побоюванням сприйняли технологію, вважаючи, що Google віддавав пріоритет сторінкам AMP у видачі пошуку.

У Google це заперечують, стверджуючи, що AMP – це «платформа з відкритим вихідним кодом, розроблена спільно з видавцями та технічними компаніями як спосіб прискорити завантаження вебконтенту».

Творці захищеного браузера Brave також анонсували функцію De-AMP, яка також перенаправлятиме користувачів з мобільних сторінок на основні версії сайтів.

Disqus Comments Loading...