Працівники The Boring Company Ілона Маска отримали хімічні опіки під час будівництва тунелів

Опубликовал
Катерина Даньшина

У звіті Управління з охорони праці стверджується, що під час будівництва системи тунелів у Лас-Вегасі деякі працівники The Boring Company працювали по 12 годин без обіду за важких умов (температура сягала 38°C), а також мали справу з хімічними опіками та іншими нещасними випадками.

Тунель у Лас-Вегасі довжиною до 3-х кілометрів був відкритий ще у 2021 році, однак The Boring Company продовжувала розширювати мережу, аби поєднати Resorts World на Лас-Вегас-Стріп, сусідній аеропорт і стадіон Allegiant.

Нині Bloomberg, посилаючись на розслідування Управління з охорони праці, пише, що деякі працівники під час будівництва були вимушені пробиратися через бруд, який містив хімікати, через що вони отримали опіки.

Працівники The Boring Company кажуть, що їм доводилося пробиратися крізь глибокі калюжі токсичного бруду. Джерело: Управління з охорони праці штату Невада

Мали місце й інші нещасні випадки — одного зі стажерів «ледь не розчавило» через обвал контейнера з цементом, а інший працівник ледь не потрапив під машину, коли гальма навантажувача відмовили (на щастя, його врятував ремінь безпеки).

Розвалений контейнер для цементу до і після. Джерело: Управління з охорони праці штату Невада

Минулої осені Управління з охорони праці вже оштрафувало The Boring Company на $112 504 після виявлення восьми «серйозних» порушень. Однак компанія відкинула претензії, заявивши, що організація «не змогла встановити, що передбачувані порушення мали місце».

Ілон Маск заснував свою тунелебудівну компанію ще у 2016 році, щоб розв’язати проблему перевантажених доріг.

Онлайн-курс "React Native Developer" від robot_dreams.
Опануйте кросплатформну розробку на React Native та навчіться створювати повноцінні застосунки для iOS та Android.
Програма курсу і реєстрація

«Затори зводять мене з розуму», — писав мільярдер на той час у соцмережах.

Нині The Boring Company має дослідницько-конструкторський тунель у Готорні, штат Каліфорнія, однак єдиним активним комерційним тунелем є збудований у Лас-Вегасі.

Компанії мільярдера не вперше стикаються зі звинуваченнями у потенційній небезпеці для працівників — торік розслідування Reuters виявило, що працівники SpaceX працювали понад 80 годин на тиждень і стикалися з високим рівнем травматизму, через те, що намагались не відставати від «маніакального відчуття терміновості» Маска. Відомо, що мільярдер керує своїми компаніями з високою інтенсивністю, іноді вимагаючи спринтів на роботі та навіть ночівель на робочому місці.

Disqus Comments Loading...