Рубрики НовиниСофт

Протести на Reddit тривають: модератори відмовляються проводити AMA-сесії зі знаменитостями

Опубликовал
Катерина Даньшина

Цієї суботи модератори спільноти IAmA на Reddit заявили, що більше не будуть координувати інтерв’ю на платформі зі знаменитостями.

AMA («ask me anything» – спитай мене про що завгодно) – це функція відкритих інтерв’ю на Reddit, де користувачі можуть поспілкуватися зі знаменитостями та поставити їм будь-які питання. У різні часи сесії AMA відвідали Білл Ґейтс, Ніколас Кейдж, Кіану Рівз, Барак Обама та інші.

Сабредіт r/IAmA має близько 22 мільйонів підписників та був одним з найпопулярніших місць для проведення відкритих інтерв’ю, однак нині модератори оголосили, що відмовляються виконувати свою, по суті, неоплачувану роботу. У повідомленні вони наводять перелік дій, які «‎негайно» припинять робити:

  • Активне залучення знаменитостей або високопоставлених діячів до проведення AMA.
  • Координація електронною поштою зі знаменитостями, високопоставленими діячами та їхніми PR-командами для сприяння, навчання та керування AMA.
  • Запуск і підтримка вебсайту для планування AMA з попередньою перевіркою та підтвердженням, а також просування в соціальних мережах.
  • Ведення поточного актуального календаря запланованих AMA з нагадуваннями про розклад для користувачів.
  • Ведення дочірніх сабредітів з розподіленими за категоріями перехресними публікаціями для легкого відстеження.
  • Конфіденційна перевірка модераторів для AMA.
  • Запуск різноманітних ботів.

Провідний менеджер спільноти в коментарі The Verge зазначив, що ключовою зміною буде те, що команда припинить підтримувати роботу своєї ІТ-інфраструктури та ботів. Нині вебсайт для планування AMA вже закрито. Модератор зазначив, що керівництву Reddit про «ймовірні зміни» сказали ще 1 червня:

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

«Ми занепокоєні критичними змінами, які керівництво Reddit внесло в дуже популярний вебсайт, не звертаючи уваги на те, як вони можуть вплинути на спільноту та модераторів».

Нагадаємо, у квітні Reddit заявив, що почне стягувати плату з розробників, які використовують його API: програми з менш ніж 100 запитами на хвилину платити не будуть (на них, за словами сайту, припадає понад 90% поточних заявок), а з решти – стягуватимуть $0,24 за кожні 1000 запитів. Два популярні сторонні клієнти Reddit Apollo та RIF оголосили, що припинять роботу 30 червня. Творець Apollo оцінив, що підтримка застосунку обійдеться йому у $20 млн на рік.

У червні на платформі розпочались масштабні протести – тисячі сабредітів стали приватними, викликавши короткочасний збій на сайті. Низка спільнот у рамках страйків оголосили себе NSFW та виклали порно. Однак керівник Reddit Стів Гаффман, схоже, не надто стурбований такими змінами, зазначивши в коментарі що «суттєвого впливу на доходи не було» і це «‎можна пережити».

Наприкінці 2021 року Reddit подала заявку на первинне розміщення акцій, а в лютому The Information повідомила, що компанія хоче вийти на біржу цього року.

Disqus Comments Loading...