Новини Софт 22.06.2023 о 14:59 comment views icon

Протести в Reddit вийшли на новий рівень: спільноти розміщують порно та переходять у категорію NSFW

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2023/11/photo_2023-11-12_18-48-05-3-96x96.jpg

Андрій Русанов

Автор сайту

Як протест проти підвищення цін У Reddit та масового позбавлення прав модераторів, ряд сабреддітів оголосили себе NSFW та виклали порно. Reddit відреагував, знов позбавивши прав цілі команди модераторів бунтівних пабліків. Серед протестувальників за допомогою порно – r/interestingasfuck, r/TIHI, r/formula1, r/videos, r/HomeKit,  r/HomePod та інші популярні спільноти.

Щоб відвідати NSWF-спільноту, необхідно погодитися, що вам виповнилося 18 років – цього не можна зробити на мобільній платформі без запуску програми. Також сабреддіти NSFW позбавлені права на рекламу та націлення – такий крок не дозволить Reddit монетизувати їх. Таким чином від страйку страждає і компанія, і самі протестувальники.

Деякі спільноти, які явно не мають відношення до NSFW і не декларують такий статус, послабили свої обмеження на контент – користувачі кинулися публікувати там порно. Серед них – r/iOS, r/simpsonsshitposting та r/Wellthatsucks.

Раніше понад 8000 сабреддітів закрилися на знак протесту проти зміни цін на компанії API. Зараз закритими повністю або частково залишаються приблизно 3300 з них, але протест набуває нових форм.

Протистояння спалахнуло через рішення Reddit брати набагато більшу платню за користування його API. Ця міра спрямована проти навчання моделей ШІ на контенті мережі, але від неї постраждали багато сторонніх сервісів, яким нові ціни не по кишені.

Компанія стверджує, що більшість користувачів не підтримують протести, засилля порно та «просто хочуть спокійно жити. Що є безперечним – втрата Reddit репутації та популярності у зв’язку з подіями.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

«‎Ми це переживемо». Керівник Reddit відреагував на страйки проти платного API, які подовжили на невизначений термін

Джерело: The Verge


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: