В Україні стартували продажі PS5 Slim — модель з дисководом коштує 22 999₴. Тим часом продажі PS5 перевищили 50 млн

Опубликовал
Володимир Скрипін

PS5 Slim дісталася України — йдеться саме про офіційні продажі нової консолі Sony. Поки що в наявності є лише модель з приводом Ultra HD Blu-ray, тоді як Digital-версія очікується невдовзі.

У жовтні Sony представила компактнішу PlayStation 5 з SSD на 1 ТБ і приєднувальним приводом Blu-ray для цифрової версії — вона замінить оригінальну PlayStation 5, яка назавжди зникне з ринку після виснаження складських запасів. В США та Європі продажі PS5 Slim стартували ще в листопаді (та, судячи з перших повідомлень, непогано простимулювали і без того високий попит на консолі Sony), і ось зараз PS5 Slim з’явилася в українських ритейлерів — Comfy, Rozetka, MOYO.

Ціна компактної PS5 в Україні — 22 999₴. Тобто, всього на ₴300 дорожче за звичайну PS5, чиї запаси поки не встигли розпродати. Традиційно є опція покупки в кредит та оплати рівними частини — від 3 до 15 платежів.

Для порівняння, в США ціни на PS5 Slim — $450 і $500 за версії без приводу та з ним відповідно. В Європі, як завжди, ціни дещо вищі — €450 та €550.

PS5 Slim на 30% компактніша та приблизно на 24% легша (3,2 кг проти 4,5 кг), ніж звичайна. Також вона вирізняється SSD на 1 ТБ і додатковим (другим) фронтальним роз’ємом USB-C. В іншому жодних відмінностей від оригінальної PS5 немає. За чутками, Sony готує варіант PlayStation 5 Pro, яка вирізнятиметься підвищеною продуктивністю, та цілиться з нею у друге півріччя 2024 року.

Онлайн-інтенсив "Як створити рекомендаційну модель за 2 дні" від robot_dreams.
Ви пройдете етапи вибору, навчання, оцінки рекомендаційної моделі для електронної бібліотеки та отримаєте індивідуальний фідбек від лекторки.
Приєднатись до інтенсиву

Тим часом Sony відзвітувала, що продажі PS5 вже перевищили 50 мільйонів одиниць з моменту виходу наприкінці 2020-го (йдеться саме про постачання геймерам, а не магазинам) — цей рубіж консоль пройшла 9 грудня 2023 року. І це означає, що зараз PS5 відстає від PS4 лише на тиждень — у липні, коли PS5 подолала позначку в 40 млн проданих по всьому світу консолей, відставання від темпів PS4 становило два місяці. Як зазначає Financial Times з посиланням на дослідження Ampere Analysis, продажі PlayStation цього року зросли на 65% (до 22,5 мільйона одиниць), випередивши продажі Switch та Xbox, які впали на 18% та 15% відповідно. І наразі Sony впевнене йде до своєї мети — відвантажити 25 мільйонів консолей до березня 2024 року.

Disqus Comments Loading...