Reuters: Facebook скоротить штат новоствореного підрозділу Reality Labs з розробки продуктів для метавсесвіту

Опубликовал
Максим Григор'єв

Власник Facebook – компанія Meta – планує скорочення в Reality Labs, підрозділ з розробки продуктів для метавсесвіту. Про це повідомив представник компанії агенції Reuters.

Під час щотижневої сесії питань та відповідей для співробітників головний технічний директор Ендрю Босворт заявив, що про зміни повідомляє цього тижня.

Інсайдер у Meta підтвердив, що підрозділ буде змушений заморозити деякі проєкти, не пояснивши, які саме. Але додає, що у Reality Labs не планується звільнення.

Новина про скорочення проєктів з’явилася після доповіді інвесторам, яким розповіли про зниження витрат у 2022 році. Це пов’язано зі зменшенням кількості активних користувачів соцмережі Facebook, що також призвело до різкого падіння вартості акцій.

Онлайн-курс "Маркетолог" від Laba.
Пройдіть повний шлях розробки маркетингових стратегій на практиці та з фідбеком від CEO бренд-маркетингової агенції.
Програма курсу і реєстрація

Під час доповіді про доходи гендиректор Марк Цукерберг додав, що компанія планує «уповільнити темпи» для обраних довгострокових інвестицій, зокрема бізнес-платформи, штучного інтелекту та Reality Labs.

Також корпорація знизила очікування для загальних витрат до $87-92 млрд., хоча попередній прогноз був на рівні $90-95 млрд. Видання Insider додає, що компанія минулого тижня оголосила співробітникам про скорочення набору на більшість посад середньої та вищої ланки.

В останні роки інвестиції в Reality Labs лише зростали, і з бізнесу віртуальної реальності Oculus він переріс в апаратні та програмні розробки для доповненої реальності, у тому числі розумних окулярів та пристроїв для відеодзвінків Portal. Раніше повідомлялося про роботу над створенням гарнітури змішаної реальності під кодовою назвою Project Cambria.

Disqus Comments Loading...