Новини Новини 31.03.2022 о 09:37 comment views icon

Reuters: співробітники Microsoft, SAP SE та IBM закликають свої компанії повністю припинити діяльність у росії

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2024/03/photo_2023-07-03_19-21-48-1-96x96.jpg

Тетяна Нечет

Автор новин

У своєму листі українському лідеру Володимиру Зеленському президент Microsoft Corp Бред Сміт заявив, що компанія продовжить ведення бізнесу в Росії з клієнтами, які не потрапили під санкції, включаючи школи та лікарні.

«Позбавлення цих установ оновлень програмного забезпечення та послуг може поставити під загрозу здоров’я та безпеку ні в чому не винних цивільних осіб, включаючи дітей та літніх людей», — повідомив Сміт у листі від 14 березня, який опинився у розпорядженні Reuters.

У той же час Microsoft обговорює з урядами США, Великобританії та ЄС питання про те, чи «припинити будь-які поточні послуги та підтримку» в Росії і чи рухатиметься «в ногу з їхніми санкціями та іншими економічними цілями». При цьому Microsoft та Україна ведуть конструктивний діалог про дії підтримки країни.

Рішення деяких провідних західних виробників та технологічних компаній, включаючи Microsoft, німецьку транснаціональну компанію з розробки програмного забезпечення SAP SE та американську International Business Machines Corp зберегти операції чи персонал у росії, незважаючи на заклики України, викликало невдоволення співробітників у низці країн.
Невеликі групи співробітників Microsoft, SAP та IBM закликали керівництво повністю піти з росії після її вторгнення в Україну, повідомило агентство.

Співробітники закликали своїх роботодавців не обмежуватися припиненням нових продажів та відмовою від клієнтів, які перебувають під санкціями. Вони хочуть, щоб їх компанії призупинили всі угоди в росії, у тому числі й ті, що стосуються програмного забезпечення.

IBM заявила, що припинила роботу з російськими компаніями по всьому світу, хоч і не звільняла і не призупиняла підтримку іноземних компаній у росії. SAP повідомила Reuters, що дотримується дій уряду і навіть виходить за їхні рамки, «вітає нові санкції, які зараз обговорюються».

Онлайн-курс "Створення текстів" від Skvot.
Великий практичний курс для розвитку скілів письма та створення історій, які хочеться перечитувати Результат курсу — портфоліо з 9 робіт та готовність братися за тексти будь-яких форматів.
Детальніше про курс

SAP відповіла на прохання України про припинення всієї діяльності в росії, надіславши раніше цього місяця листа президенту Володимиру Зеленському, який частково було розглянуто Reuters. У ньому йшлося, що компанія підтримує основні російські служби, включаючи «лікарні, громадянську інфраструктуру та ланцюжки поставок продуктів харчування».

Усі три компанії не виключають подальшого відкату. Але поки що їх співробітники в росії отримують зарплату і мають доступ до робочих інструментів. За даними Reuters, місцеві телефонні номери активні.

Представник IBM повідомив агентству Reuters 24 березня, що призупинення бізнесу означає, що компанія більше не надає російським клієнтам «товари, запчастини, програмне забезпечення, послуги, консультації та технології” у будь-якій точці світу.

SAP також повідомила агентству Reuters, що оскільки у деяких клієнтів на комп’ютерах встановлено її програмне забезпечення, вони можуть продовжувати використовувати.


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: