Рубрики Новини

Російські ракети влучили в енергооб’єкти в Одесі, Луцьку, Кропивницькому та Рівному: частина населених пунктів в регіонах залишилась без світла

Опубликовал
Катерина Даньшина

Зранку, 22 жовтня, у низці областей України знову пролунали потужні вибухи. Частина атак була направлена на енергооб’єкти – такі влучання зокрема зафіксовані у Луцьку, Рівному, Одесі та Кропивницькому.

За словами місцевих у Рівному пролунали два потужні вибухи, у місті спостерігалося часткове задимлення. Також зникло світло та перестало працювати радіо.

Очільник Рівненської ОВА Віталій Ковель підтвердив влучання та закликав не виставляти у соцмережі фото та відео вражених об’єктів.

Зафіксовані прильоти й на Волині – в окремих населених пунктах зникли світло та вода, а також погіршився мобільний зв’язок.

Онлайн-курс "QA Automation" від robot_dreams.
Це 70% практики, 30% теорії та проєкт у портфоліо.Навчіться запускати перевірку сотень опцій одночасно, натиснувши лише одну кнопку.
Детальніше про курс

Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що окупанти влучили в об’єкт енергетики, а частина міста залишилась без електроенергії. Також пошкоджено приватний будинок, одна цивільна особа отримала опіки.

Нині на місті влучань працюють рятувальники. Також Поліщук закликав місцевих зробити запаси води.

За повідомленням голови Кіровоградської ОВА Андрія Райковича, ракетні удари завдані по важливих енергетичних об’єктах у Кропивницькому та Голованівському районах. В області вже є відключення:

Звертаю вашу увагу, що можливі перебої з постачанням електроенергії. Вимкніть з розеток усі зайві прилади! В області вже є відключення. Поставтесь з розумінням! І обов’язково будьте в укриттях!

Голова Одеської ОВА також повідомив, що два ракетних удари нанесені по об’єкту енергетичної інфраструктури. В області спостерігаються перебої зі світлом, повідомляють місцеві.

Ворог також атакував Хмельниччину, Полтавщину, Кіровоградщину, Черкащину. Відпрацювали сили ППО у Києві.

Станом на 10:30 повітряна тривога оголошена по всій Україні. Громадян закликають перебувати у безпечних місцях, та по можливості підготуватись до перебоїв зі світлом та водою.

Починаючи з 10 жовтня, росія взялася атакувати важливі енергетичні об’єкти України. Як повідомляв Володимир Зеленський, з того часу було виведено з ладу 30% енергогенерувальних потужностей, що викликало масові блекаути по всій країні.

Disqus Comments Loading...