Samsung представила 200-мегапіксельний сенсор ISOCELL HP2, який, ймовірно, з’явиться у Galaxy S23 Ultra

Опубликовал
Вадим Карпусь

Компанія Samsung продовжує перегони мегапікселів для камер мобільних пристроїв та представила новий 200-мегапіксельний сенсор ISOCELL HP2. Це досить великий, як для смартфона, сенсор формату 1/1,3 дюйма (близько 12 мм діагоналі) з пікселями розмірами 0,6 мкм.

Новий сенсор забезпечує захоплення більшої кількості світла порівняно з датчиками попереднього покоління. Завдяки технології Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) виробник зміг подвоїти кількість електронів, доступних від кожного фотодіода, підвищуючи повну місткість пікселя більш ніж на 33%. Таким чином піксель може утримувати більше заряду до насичення, зменшуючи переекспозицію та покращуючи передачу кольорів в умовах яскравого освітлення.

Сенсор здатний поєднувати 4 сусідніх пікселі в один великий піксель розмірами 1,2 мкм або об’єднувати 16 пікселів в один ще більший піксель розмірами 2,4 мкм. У таких випадках сенсор здатний робити знімки роздільною здатністю 50 Мп і 12,5 Мп відповідно. Це має забезпечити кращу продуктивність при слабкому освітленні.

Датчик Samsung ISOCELL HP2 може знімати відео з роздільною здатністю до 8K з частотою 30 кадрів за секунду в режимі 50 Мп (порівняно з 24 к/с на Galaxy S22). Він також використовує функцію Smart-ISO Pro для захоплення 12,5-мегапіксельних HDR-зображень та 4K HDR зі швидкістю до 60 кадрів на секунду. Кожен піксель діє як агент фокусування, забезпечуючи швидке автофокусування навіть за умов слабкого освітлення.

Курс Power Skills For Tech від Enlgish4IT.
Зменшіть кількість непорозумінь на робочому місці та станьте більш ефективним у спілкуванні в мультикультурній команді. Отримайте знижку 10% за промокодом ITCENG.
Реєстрація на курс

Попередні чутки вказували, що флагманський смартфон Samsung Galaxy S23 Ultra отримає 200-мегапіксельний сенсор основної камери. Ймовірно, це буде новий датчик ISOCELL HP2, оскільки його вже запущено в масове виробництво. Презентація смартфонів серії Galaxy S23 очікується 1 лютого.

***

Можна згадати, що перехід з етапу 64 Мп на 108 Мп в камерах Samsung зайняв всього пів року, а на наступне подвоєння показника до 200 Мп знадобилося вже близько 2 років. З того часу компанія встигла випустити покращену версію 200-мегапіксельного сенсора.

Джерело: Engadget

Disqus Comments Loading...