Сервіси «‎врятували» Apple цього кварталу – мільярд передплат приніс рекордні $21 млрд доходу

Опубликовал
Катерина Даньшина

Очікувалося, що Apple цього кварталу (квітень-червень) зафіксує одне з найбільших падінь виторгу за довгий час – однак неабияке зростання продемонстрували сервіси, довівши глобальний дохід компанії до $81,8 млрд (у порівнянні з $83 млрд торік).

Оскільки до випуску нової серії iPhone 15 залишився місяць, споживчий попит на торішню лінійку впав на 2% у порівнянні з минулим роком. Продажі Mac також демонструють падіння з року в рік – про оновлені Mac Studio та 15-дюймовий MacBook Pro оголосили ближче до завершення кварталу, тож вони не вплинули на показники. Дохід від iPad знизився на 20% у порівнянні з аналогічним кварталом торік – що не дивує, оскільки нових планшетів від компанії давно не було на горизонті. Wearables – єдиний апаратний підрозділ, який виріс у порівнянні з минулим роком, показуючи, що Apple Watch і AirPods все ще мають деякий імпульс.

«‎Порятунком» для Apple стали сервіси, включаючи App Store, Apple Music, інші служби передплати (наприклад, iCloud) і AppleCare Plus. Компанія створює послуги, щоб компенсувати повільні цикли продажів iPhone, і цей квартал є доказом того, що стратегія працює.

Онлайн-курс "Фінансовий аналіз" від Laba.
Навчіться читати фінзвітність так, щоб ухвалювати ефективні бізнес-рішення.Досвідом поділиться експерт, що 20 років займається фінансами і їхньою автоматизацією.
Детальніше про курс

«Раді повідомити, що протягом червневого кварталу ми досягли рекордного доходу від послуг за весь час завдяки більш ніж 1 мільярду платних підписок, і ми спостерігали продовження зростання на ринках, що розвиваються, завдяки стабільним продажам iPhone», — сказав Кук у пресрелізі.

Основні цифри

  • Прибуток на акцію : $1,26
  • Дохід: $81,8 млрд
  • Дохід від iPhone: $39,67 млрд
  • Дохід від Mac : $6,84 млрд
  • Дохід від iPad : $5,79 млрд
  • Дохід від інших продуктів: $8,28 млрд
  • Дохід від послуг: $21,21 млрд
  • Валова рентабельність: 44,5%

Головні прибутки очікують вже наступного кварталу, де представлять нові серії продуктів компанії. Очікується, що iPhone 15 Pro і Pro Max від Apple отримають титановий каркас, тонші 1,5-мм рамки та вищий на $200 цінник; за чутками, усі моделі, включно з iPhone 15 і 15 Plus, матимуть Dynamic Island, а також змінять роз’єм Lightning на USB-C.

Що стосується Mac, то цієї осені можуть вийти оновлені 24-дюймовий iMac і 13-дюймовий MacBook Air; свій перший 15-дюймовий MacBook Air компанія випустила у червні.

У 2024 році чекаємо на першу  гарнітуру змішаної реальності Apple Vision Pro, яку, ймовірно, продаватимуть за попереднім записом.

Disqus Comments Loading...