iPhone 15 Pro (Max) матиме титановий каркас, тонші 1,5-мм рамки та вищий на 200 доларів цінник — Bloomberg

Опубликовал
Юрій Орос

 

До вересневої презентації Apple залишається все менше часу, і більше подробиць про майбутню лінійку iPhone 15 спливає. Нова порція інформації від Марка Гурмана із Bloomberg дає краще розуміння моделі iPhone 15 Pro.

Екран (майже) на всю передню панель

Дизайнери Apple ще з 2017-го року та iPhone X експериментують із безрамковим дизайном, одними з перших урізали нижню панель смартфона та максимально зменшили верхню, створивши знаменитого «чуба».

Далі збільшення відношення площі екрану до передньої панелі йшли поступово. У iPhone 12 рамки стали трохи тоншими, а в iPhone 13 Pro зменшився розмір «чуба», поки в лінійці iPhone 14 Pro він не перетворився на Dynamic Island.

Згідно з попередніми даними Dynamic Island розповсюдиться на всю лінійку iPhone 15. Проте в моделях Pro і Pro Max дисплеї будуть виготовлені за новою технологією: лиття під низьким тиском, або LIPO. Їх розробляють Samsung та LG, остання може стати причиною дефіциту смартфонів на старті продажів через надмірну кількість браку під час виробництва.

Новий процес має зменшити рамки навколо дисплея до 1,5 мм (наразі — 2,2 мм). LIPO вперше використали на смарт-годиннику Apple Watch Series 7, а в майбутньому технологія має розповсюдитися на iPad.

Онлайн-курс "Тестування API" від robot_dreams.
Навчіться працювати з API на просунутому рівні та проводити навантажувальні тестування, щоб виявляти потенційні проблеми на ранніх етапах розробки.
Програма курсу і реєстрація

Інші оновлення лінійки iPhone 15

  • Інша важлива особливість майбутніх iPhone Pro і Pro Max — заміна каркасу з нержавіючої сталі на титановий сплав. Він має зробити смартфон легшим та міцнішим, і звучить преміальніше.
  • Моделі Pro і Pro Max збережуть матове скло на задній панелі, проте грані мають стати менш гострими, ніж у попередньому поколінні.
  • Вся лінійка iPhone 15 має перейти на роз’єм USB-C. Це має збільшити швидкість передачі даних кабелем, і одночасно спростить та ускладнить життя давнім користувачам смартфонів Apple: старі Lightning-кабелі стануть несумісні, проте безліч інших пристроїв використовує USB-C.
  • iPhone 15 Pro Max має отримати камеру з перископічним об’єктивом та сенсором Sony IMX803 чи IMX903.
  • Всі ці зміни мають збільшити цінник iPhone Pro Max — ймовірно модель стане дорожчою на 200 доларів.
  • Одночасно, знімне заднє скло має зробити нову лінійку більш дружньою для ремонту. Як повідомляє MacRumors, це повинно зменшити вартість ремонту потрісканої задньої панелі до 169-199 доларів, порівнюючи з 499-549 для моделей iPhone 14 Pro.
Disqus Comments Loading...