Схоже, Tesla все-таки побудує другий завод в Китаї — їх загальна потужність складе 1,5 млн машин на рік

Опубликовал
Володимир Скрипін

Схоже, Tesla вже визначилася з місцем будівництва наступного заводу і планує ще один Giga Shanghai. Принаймні, це випливає зі свіжої публікації Reuters, яке отримало копію електронного листа, який Tesla надіслала місцевим чиновникам.

Лист підтверджує, що влада Шанхаю допомогла Tesla перевезти понад 6 000 працівників і провести необхідні дезінфекційні роботи, щоб відновити роботу заводу Giga Shanghai минулого місяця на тлі жорсткого карантину через COVID-19 в місті. У листі, датованому 1 травня, та адресованому місцевим органам влади в районі Lingang Special Area, висвітлюється, як місто допомагало Tesla та окремо підкреслюється важливість американського автовиробника для Шанхаю, оскільки місто намагається відновити бізнес, стримуючи поширення COVID-19.

Tesla знову відкрила свій завод у Шанхаї 19 квітня після 22-денної зупинки, і китайські державні ЗМІ широко висвітлювали цю подію. У листі Tesla подякувала чиновникам Lingang за їхню підтримку та описала, як компанія, якою керує Lingang Group, організувала автобуси для транспортування 6000 працівників Tesla та її постачальників на фабрику, а також провела дезінфекційні роботи, необхідні для запуску виробництва «замкненого циклу» Робітники буквально житимуть на підприємстві та спатимуть на підлозі, отримуючи за це додаткові $63 на день.

Що важливіше, у листі згадуються плани Tesla щодо подальшого розширення свого заводу в Шанхаї, що своєю чергою підтверджує попередні лютневі повідомлення Reuters. Новий завод буде побудовано на земельній ділянці в тому ж районі поруч з Giga Shanghai, що дозволить збільшити річну потужність додатково на 450 000 автомобілів, включаючи Model 3 і Model Y і стане «найбільшим у світі центром експорту транспортних засобів», йдеться у листі.

Англійська для IT від Englishdom.
В межах курсу можна освоїти ключові ІТ-теми та почати без проблем говорити з іноземними колегами.
Дійзнайтеся більше

Раніше Tesla повідомляла, що протягом 2021 року завод у Шанхаї поставив 484 100 автомобілів. Очікується, що за підсумками 2022 року Giga Shanghai випустить близько 800 тис. авто.

Як уточнює Troy Teslike, загальна потужність складе 1,5 млн машин на рік після запуску другої Giga Shanghai — швидше за все, це станеться в кінці 2023 року.

Tesla виготовляє автомобілі Model 3 і Model Y в Шанхаї, задовольняючи попит на внутрішньому китайському ринку, а також експортує частку до Німеччини та Японії. 22-денний простій фабрики Tesla в Шанхаї через карантинні обмеження у зв’язку з поширенням COVID-19 виявився найдовшим з моменту початку виробництва в кінці 2019 року і спричинив скорочення виробництва на понад 50 000 автомобілів, згідно з оцінкою Reuters, основаною на планах виробництва Tesla.

Сильна підтримка з боку влади Шанхаю також з’явилася після того, як минулого року Tesla пережила складний період — тоді американський автовиробник потрапив під пильну увагу регуляторів через проблеми безпеки даних та якості продукції.

Disqus Comments Loading...