Siemens і Microsoft створюють «розумного‎» помічника для виробництва — звісно, зі штучним інтелектом

Опубликовал
Катерина Даньшина

У перспективі ШІ-асистент скоротить час виконання завдань на виробництві з тижнів до хвилин.

Завод газових турбін Siemens у Берліні

Німецький промисловий гігант Siemens співпрацює з Microsoft  для розробки розумного помічника, який покращить співпрацю між людьми та машинами на виробництві. Асистент використовуватиме генеративний штучний інтелект, щоб допомогти працівникам створити, оптимізувати чи налагодити код автоматизації.

«Це скоротить час виконання завдання, яке раніше займало тижні, до хвилин», — заявили в Siemens.

Microsoft стала піонером в інтеграції генеративних «копілотів» зі штучним інтелектом у власні продукти та служби, після того, як інвестувала понад $10 млрд у розробника ChatGPT OpenAI. Зараз корпорація разом із партнерами розробляє ШІ-асистентів для допомоги в промислових секторах, включаючи автомобільну, споживчу галузь та машинобудування.

«Це може революціонізувати процес проєктування, розробки, виробництва та функціонування компаній. Доступніша співпраця людей та машин дозволить інженерам прискорити розробку коду, підвищити рівень інновацій і применшити дефіцит кваліфікованої робочої сили», — зазначає головний виконавчий директор Siemens Роланд Буш.

Німецький постачальник комплектуючих для автомобільного, аерокосмічного та промислового використання Schaeffler вже використовує подібного помічника для створення коду для програмування систем автоматизації й скорочення простоїв на заводах.

Курс Full-stack розробки від Mate academy.
Станьте Full-stack розробником з нуля. Mate academy дає комплексні знання і навички для розробки повноцінних веб-рішень — від візуальної частини до серверної логіки. Ви освоїте технології, щоб створити власний проєкт від а до я — без допомоги інших.
Ознайомитися з курсом

Джерело: Bloomberg

Disqus Comments Loading...