Рубрики НовиниWTFІгри

SnowRunner недоступна українцям в Steam та Epic Store — видавець гри поставив Україну в один ряд з росією та білоруссю

Опубликовал
Вадим Карпусь

Схоже, деякі розробники та видавці прогулювали уроки географії у школі, тому досі не можуть відрізнити Україну від росії та білорусі. Як стало відомо, видавець Focus Home Interactive обмежив розповсюдження гри SnowRunner в цих країнах. Обмеження зачепило магазини Epic Games Store та Steam.

Один з наших читачів звернув увагу, що симулятор бездоріжжя SnowRunner став недоступним в Epic Games Store. У відповідь на звернення до служби підтримки магазину надійшла відповідь, що гра SnowRunner заблокована для гравців з України, росії та білорусі. Видавець вирішив зробити гру недоступною в цих регіонах. Наразі гра не відображається в магазині, якщо заходити в Epic Games Store з українського IP. Проте ситуація змінюється, якщо зайти на сторінку гри через VPN-сервіс. Аналогічна ситуація спостерігається і зі сторінкою SnowRunner у Steam. Хоча DLC до гри доступні для придбання без VPN.

Отже, Focus Home Interactive прирівняла жертву агресію Україну до агресора росії та поплічника агресора білорусі. Нещодавно такої ж помилки припустилися AMD та Bethesda, обмеживши українців в праві брати участь в акції. Проте вони оперативно виправились та вибачились «за плутанину». Сподіваємось, що в Focus Home Interactive також зможуть якнайшвидше розібратись в ситуації та відкрити доступ до гри SnowRunner для українців.

Disqus Comments Loading...