Рубрики Новини

Sony і Honda планують встановити PlayStation 5 у свій майбутній автономний електромобіль

Опубликовал
Катерина Даньшина

Керівники спільного підприємства Sony Honda Mobility обдумують включити PlayStation 5 у свій майбутній електромобіль, орієнтований на розваги.

У розмові з Financial Times Ізумі Каваніші, президент спільного підприємства, сказав, що для Sony “технологічно можливо” інтегрувати платформу PlayStation 5 в автомобіль, який компанія планує створити разом з Honda.

Tesla почала поставляти свої новітні електромобілі Model S і X зі збільшеними горизонтальними екранами минулого року та оснастила їх графічним чипом AMD RDNA 2, який, як сказав під час демонстрації генеральний директор Tesla Ілон Маск, перебуває “буквально на рівні з PlayStation 5”. Понад рік потому обіцянки Маска щодо таких великих ігор, як Cyberpunk 2077 і демоверсії для Steam у серпні, ще не були виконані, а найвідомішою грою, з тих, що планують випустити, є оригінальний 2D Sonic the Hedgehog.

PS5 вже виглядає як панель приладів сучасного автомобіля. Зображення: The Verge

Але Sony не просто хоче впровадити ігри в автомобіль, як Tesla. План полягає в тому, щоб “розробити автомобіль як апаратне забезпечення для розваг”, сказав Ясухіде Мізуно, голова Sony Honda Mobility і старший директор Honda Motor Co. Фактично, електромобіль буде “пристроєм для споживання контенту на колесах”.

Решта плану Sony і Honda Mobility стосується того, щоб зробити автомобіль автономним.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

“Щоб насолоджуватися простором автомобіля, треба дати можливість ним не керувати”, — сказав Каваніші та визнав, що для цього знадобиться чимало часу.

Це ключова причина, чому Sony і Honda об’єднали зусилля на початку цього року. Перший пропонує не тільки розваги та програмне забезпечення, але також датчики та технології, необхідні для автономного водіння, тоді як Honda, очевидно, добре вміє будувати автомобілі. Разом вони сподіваються наздогнати системи інших автовиробників, як-от повністю самостійне водіння від Tesla, бета-версії якого сьогодні працюють на понад 160 000 автомобілів.

Але у Tesla є власні проблеми з тим, щоб запустити автономні системи. Та й загалом амбітні плани з автономності багатьох автомобільних компаній повноцінно поки не реалізуються.

До запуску гри God of War Ragnarök на автомобільній панелі Sony і Honda ще багато років, оскільки компанії планують здійснити перші постачання свого автомобіля в Північну Америку на початку 2026 року. Sony у 2020 році натякнула, як може виглядати майбутня модель, продемонструвавши концепт Vision-S 01 і версію SUV 02 на CES 2022.

Vision-S був створений спільно з автовиробником Magna і мав подвійні двигуни потужністю 200 кВт, які можуть розганяти автомобіль до 96 кілометрів на годину за 4,5 секунди. На транспортному засобі Sony розташувала понад 10 датчиків зображення, а також лідари, радари та ультразвук. Також усередині автомобіля вбудовані дев’ять дисплеїв.

Sony Vision-S 01. Зображення: The Verge

Sony і Honda роблять ставку на те, що їхній перший автономний “електромобіль для розваг” стане відмінним вибором в автомобільному просторі. Він слідує тенденціям інших автовиробників, які намагаються змусити власників проводити більше часу в автомобілях, як-от Hyundai Ioniq 6 з його “особистим простором, де можна відпочивати та відновлювати сили”, Tesla з Netflix з 2019 року, а згодом і з TikTok, а також концепт Star від Lincoln, який “може створювати аромати для настрою”.

Раніше BMW Group заявила про співпрацю з AirConsole із запуску казуальних ігор у своїх автомобілях вже з 2023 року. Для використання хмарного ігрового сервісу в машинах не знадобиться підключення ігрових контролерів – усі функції візьме на себе звичайний смартфон.

Джерело: The Verge

Disqus Comments Loading...