Рубрики Новини

BMW за прикладом Tesla запустить сервіс AirConsole з автомобільними іграми — вже в 2023 році

Опубликовал
Катерина Даньшина

BMW Group заявила про співпрацю з AirConsole із запуску казуальних ігор у своїх автомобілях вже наступного року. Для використання хмарного ігрового сервісу в машинах не знадобиться підключення ігрових контролерів – усі функції візьме на себе звичайний смартфон.

BMW Group стверджує, що інтеграція ігор AirConsole буде чудово працювати з вигнутим дисплеєм автомобілів, забезпечуючи захоплюючий та сучасний ігровий процес.

“З AirConsole ми будемо використовувати інноваційні технології в поєднанні з широким спектром веселих і багатокористувацьких ігор. Це зробить момент очікування всередині автомобіля (наприклад під час підзарядки) набагато приємнішим”, – сказав Стефан Дюрач з BMW Group.

Справді, поява електромобілів на ринку породила нові питання – наприклад, чим зайнятися доки машина заряджається. Незважаючи на те, що вдосконалення інфраструктури та досягнення в галузі акумуляторних технологій скоротили процес зарядки на багато хвилин – залишається ще багато часу, який необхідно “вбити”, тому водії та пасажири покладаються на виробників автомобілів у розробці творчих рішень.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

В електромобілях Tesla вже давно є ігри, але нещодавно компанія активізувала свої плани. Минулого року на презентації Model S Plaid вона оголосила, що електромобілі тепер будуть оснащені одними з кращих ігрових процесорів і технологій у світі. Також генеральний директор Tesla Ілон Маск повідомляв, що компанія “добилася прогресу в інтеграції Steam” і обіцяв продемонструвати це найближчими місяцями (чого не сталося). Steam підтримується у Windows, macOS, Linux, iOS та Android, і на цій платформі працюють такі ігри, як Apex Legends, PUBG та Counter-Strike.

Очевидно, BMW готується зробити те саме, інтегруючи AirConsole у свої автомобілі. Ентоні Кліко, генеральний директор N-Dream, компанії, що розробила AirConsole, сказав, що автомобільні розваги зазнають революції, а інженерія BMW підходить до них якнайбільше.

“Ми пишаємося тим, що разом із BMW запускаємо ігри в автомобілях, і раді створювати нові продукти для таких розваг. Геніальна архітектура у поєднанні з простотою доступу до нашої платформи змінить розваги людей в автомобілях”, – сказав Кліко.

Весь процес простий та оптимізований: гравцям просто потрібно відсканувати QR-код в автомобілі за допомогою свого смартфона та виконати з’єднання. Потім смартфон працюватиме в ролі контролера, а вигнутий дисплей BMW стане ігровим монітором.

AirConsole надає ігри через Інтернет і має бібліотеку з більш ніж 180 іграми, доступними у версії для ПК – проте тут немає якихось більш-менш відомих ігор. Для порівняння, з 2019 року в інформаційно-розважальній системі Tesla була зростаюча бібліотека встановлених ігор: все починалося з Cuphead та Beach Buggy Racing 2, а потім додалися інші, такі як Sonic the Hedgehog та Stardew Valley. Маск також обіцяв, що висококласні ігри для ПК, такі як Witcher 3 та Cyberpunk 2077, з’являться на нових автомобілях Model S та Model X, оснащених дискретним графічним процесором AMD RDNA 2.

У коментарі The Verge публіцист Білал Махмуд сказав, що AirConsole спочатку з’явиться в новому BMW 7 Серії, оскільки це єдиний поточний автомобіль автовиробника, здатний працювати з іграми. Це вказує на те, що деякі сучасні автомобілі з новим вигнутим дисплеєм, такі як XDrive 50, не отримають ігри через бездротове оновлення, проте не виключається можливість модернізації обладнання.

З появою масивних екранів у більшій кількості автомобілів можна очікувати, що все більше автовиробників підуть шляхом уже пройденим Tesla. Хоча портативні пристрої, такі як Nintendo Switch або Steam Deck, підтримують ігри з 3D-графікою та достатню кількість хмарних ігрових сервісів – тому важко уявити, що хтось вибере скромний клон Smash Bros., тільки тому, що він вбудований у їхній BMW.

Нагадаємо, раніше Tesla додала функцію Passenger Play, яка дозволила водіям використовувати ігри, коли автомобіль перебуває в русі, але зіткнувшись з критикою з боку Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA), Tesla відмовилася від цієї інновації.

Джерело: Teslarati, The Verge

Disqus Comments Loading...