Рубрики НовиниІгри

Starfield пройшли до релізу 6 вересня та повернули гроші за гру – Steam не вважає ранній доступ повноцінним запуском

Опубликовал
Андрей Русанов

Як відомо, покупці Starfield Premium Edition та Constellation Edition мали можливість запустити гру від самого початку вересня, не чикаючи загального релізу 6 числа. За цей час декотрі з них змогли пройти гру та… повернути гроші. Це було можливо протягом лише п’яти днів – з 1 по 6 вересня, незалежно від кількості годин у грі.

Річ у тому, що політика Steam не вважає ранній доступ (early access) повноцінним запуском гри. Дата релізу Starfield – саме 6 вересня. До цього часу можна було грати скільки завгодно годин та все ж отримати рефанд. Правило Steam про максимальні дві години у грі у такому випадку не працює.

Виявляється, багато користувачів Steam не знали про таку особливість сервісу та були здивовані, коли почули про прецедент повернення грошей на форумі. 5 серпня користувач Silly Sausage написав, що повернув гру після того, як провів у ній 27 годин.

Йому не сподобалося, що на відеокарті NVIDIA RTX 3060 Ti з 32 Гб оперативної пам’яті у роздільній здатності 1080p гра демонструвала лише 40 FPS, незалежно від графічних налаштувань. Як виявилося, досить багато людей повернули таким чином гроші за гру. Реакцію деяких коментаторів можна описати класичною фразою:

Онлайн-курс "Створення особистого бренду" від Skvot.
Прокачайте особистий бренд для підсилення власного бізнесу, підвищення продажів та впізнаваність на ринку.
Дізнатись більше про програму курсу і досвід лектора

«А що, так можна було?»

До речі, про технічний стан. У багатьох учасників обговорення Starfield працював набагато краще з у конфігураціях, близьких до наведеного прикладу. Вочевидь, на це впливає процесор, накопичувач даних чи якісь інші фактори. Так чи інакше, але пройти гру, а потім здати назад у Steam більше не вийде.

Джерело: Steam

Disqus Comments Loading...