Рубрики Новини

Starlink тепер і у літаках. SpaceX підписала першу угоду щодо запуску Wi-Fi з чартерним авіаперевізником JSX

Опубликовал
Максим Григор'єв

Першою авіакомпанією, яка отримає інтернет від Starlink, стала JSX – американський чартерний перевізник.

Гендиректор JSX Алекс Уілкокс розповів, що за угодою зі SpaceX можливе встановлення обладнання на 100 літаків. Наразі у парку авіаперевізника 77 30-місних літаків Embraer.

«Ми будемо першими, у кого [Starlink] буде на борту літака».

Алекс Вілкокс

Термінали на рейсах компанії з’являться до четвертого кварталу, оскільки очікується схвалення регуляторів. Поки що на одному з літаків тестується авіаційна антена Starlink.

Курс-професія "Junior Data Analyst" від robot_dreams.
Комплексний курc для всіх, хто хоче опанувати нову професію з нуля.На прикладі реальних датасетів ви розберете кожен етап аналізу даних.
Програма курсу і реєстрація

Вілкокс не надав подробиці контракту зі SpaceX, але відомо, що інтернет надаватиметься пасажирам компанії безплатно.

SpaceX говорила про можливості встановлення антен у літаках з того часу, як компанія запустила послугу супутникового інтернету. Віцепрезидент Starlink Джонатан Хофеллер наголосив, що ринок авіаційного Wi-Fi «дозрів для капітального ремонту».

Компанія почала тестувати авіаційну версію антени та терміналу Starlink понад рік тому. Випробування вже відбуваються на рейсах авіакомпанії Delta.

У Starlink близько 250 000 передплатників, включаючи як звичайних, так і корпоративних клієнтів.

Минулого року компанія Ілона Маска звернулася за дозволом до регулятора для розширення Starlink на літаки, кораблі, вантажівки та трейлери.

SpaceX має угруповання з 2000 супутників для підтримки глобальної мережі. За стандартний сервіс передплатники платять $99 на місяць та $500 за преміумрівень. Україна з початку повномасштабної війни отримала 5000 терміналів Starlink із безплатним тарифним планом.

Disqus Comments Loading...