Стерненко та Лаченков показали оновлені морські ударні безпілотники, розроблені в Україні

Опубликовал
Андрей Русанов

Волонтери Сергій Стерненко та Ігор Лаченков продемонстрували морський військовий дрон, розроблений в Україні. На фотографіях у різних ракурсах видно два безпілотники – «За єнота» та «Бахмут». Схоже на те, що безпілотні надводні апарати проходили випробування у морі. Вони оснащені автопілотом, відеокамерами із системою нічного бачення, резервними системами та несуть бойову частину.

Морські ударні безпілотники розроблені в комплексі з автономними станціями управління, системами транспортування та центром обробки даних. На корпусі немає жодних антен зв’язку – більшість систем, крім камер, заховані у корпусі.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Крім нанесення ураження противнику, морські дрони можуть брати участь у розвідці та спостереженні, підтримці та супроводі флоту, коригуванні ракетних ударів або конвоюванні торгових кораблів.

За неодноразовими свідченнями представників російських агресорів, останнє з яких опубліковано 22 березня, надводні безпілотники атакують бухту окупованого Севастополя.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував створення в Україні флоту морських військових дронів та збирання коштів на нього. Відомості про розробку дронів з’явились ще у листопаді. Литовці також збирали кошти на надводні безпілотники для України.

Disqus Comments Loading...