Суд відхилив прохання Ілона Маска — йому доведеться узгоджувати з юристом свої твіти про Tesla навіть після покупки Twitter

Опубликовал
Тетяна Нечет

Ілон Маск незабаром стане власником Twitter. Але продовжить перед публікацією всі твіти про Tesla узгоджувати з юристом компанії. Суддя відхилив прохання Маска про розірвання угоди 2018 року, укладеної Маском з Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC), пише Bloomberg.

«Зараз Маск не може намагатися відмовитися від угоди, яку він свідомо та добровільно уклав, просто нарікаючи на те, що він відчував, що мав погодитися на це тоді», — написав окружний суддя США Льюїс Ліман.

Після того, як Маск написав у Twitter у 2018 році, що хоче зробити Tesla приватною компанією із вартістю акцій по 420 доларів за штуку, SEC подала до суду. Причиною стало те, що Маск ввів інвесторів в оману. У результаті і було досягнуто згоди: Маск і Tesla погодилися заплатити по 20 мільйонів доларів кожен. З того часу твіти Маска про Tesla розглядає юрист перед кожною публікацією.

У квітні 2022 року мільярдер звернувся до федерального суду з проханням розірвати угоду, заявивши, що він почував себе «вимушеним» підписати документ в період, коли фінансовий стан Tesla був під загрозою. І через свого адвоката поскаржився, що угода обмежує його права, закріплені у Першій поправціПерша поправка до Конституції США є частиною Білля про права. Вона гарантує, що Конгрес США не буде: підтримувати якусь релігію чи затверджувати державну релігію; забороняти вільне віросповідання; посягати на свободу слова; зазіхати на свободу преси; обмежувати свободу зборів; обмежувати право народу звертатися до уряду із петиціями про задоволення скарг.

Курс Fullstack Web Development від Mate academy.
Стань універсальним розробником, який може створювати веб-рішення з нуля.
Дізнатись про курс

Суддя також відхилив прохання Маска скасувати повістку SEC, пов’язану з опитуванням у Twitter про те, чи має він продавати 10% акцій Tesla чи ні. Чиновники були стурбовані тим, що Ілон міг розповісти своєму братові Кімбалу про опитування, внаслідок чого той продав 88 500 акцій лише за день до твіту від 6 листопада 2021 року. За словами Ілона Маска, опитування в Twitter було призначене лише для збору інформації, а не для розкриття інформації.

Disqus Comments Loading...