Рубрики НовиниКіно

Тайка Вайтіті не режисуватиме «‎Тор 5»: «буду ‎радий, якщо Marvel залучить інших людей»

Опубликовал
Катерина Даньшина

Лауреат премії «Оскар» зняв Кріса Гемсворта у вподобаному глядачами «Тор: Раґнарок» (2017) і надзвичайно суперечливому «Тор: Любов і грім» (2022), але в потенційному п’ятому фільмі участі не братиме.

Стрічки «Тор 5» наразі немає у планах Marvel, хоча персонаж все ще живий у кіновсесвіті, і, його повернення цілком можливе.

«Не знаю, чи це правда», — сказав Вайтіті, коли його запитав журналіст Business Insider про чутки щодо розробки «‎Тор 5». «Знаю лише, що не братиму участі… Я збираюся зосередитися на цих інших своїх фільмах».

У режисера є кілька проєктів, не пов’язаних з Marvel, включно з «‎Зоряними війнами», з якими Вайтіті не поспішає:

«Фільм ще «‎маринується». Я про це писав‎».

Він також планує екранізувати графічну новелу Алехандро Ходоровськи «Інкал‎» та роман Кадзуо Ішіґуро «Клара і сонце». Останній, за словами Вайтіті, ймовірно, й стане його наступним фільмом (не враховуючи римейк «‎Наступний гол — переможний», який вже дебютував на Міжнародному кінофестивалі в Торонто).

Онлайн-курс "Архітектура високих навантажень" від robot_dreams.
Досвід та інсайти від інженера, який 12 років створює програмне забезпечення для Google.
Програма курсу і реєстрація

«Тож мине шість-сім років», — сказав Вайтіті з огляду на свій поточний план роботи. «А наступний «Тор», думаю, буде набагато раніше… Але я люблю Marvel, мені подобається з ними працювати, і люблю Кріса‎».

Зрештою стосунки з Marvel Вайтіті назвав «‎відкритими», і сказав, що навіть зрадіє, якщо студія найме іншого режисера.

«Якщо вони хочуть бачити інших людей, я радий цьому. Одного разу я все одно повернуся до них у ліжко».

Ще в липні 2022 року під час прем’єри «Любов і грім» режисер заявляв, що «однозначно зніме» ще один фільм «Тор», але якщо Гемсворт повернеться.

Тайка Вайтіті й Кріс Гемсворт

Цього літа сам Кріс сказав, що немає ніяких офіційних новин щодо його повернення в Marvel. Актор додав, що хотів, аби потенційний «Тор 5» був «непередбачуваним», але він не ризикуватиме грати бога грому так довго, щоб фанати «‎почали закочувати очі».

«Мені потрібно бути обережним з висловлюваннями, тому що я не знаю, що станеться на наступному етапі», — сказав Гемсворт. «Завжди йдуть розмови… Перш ніж з’явиться якась офіційна інформація, люди обмінюються ідеями. Але про щось офіційне я не знаю».

Раніше Variety писав, що криза в компанії змушує Marvel переглянути концепцію своєї роботи й звернутися до персонажів з оригінальних «‎Месників» — як-от Залізної людини Роберта Дауні-молодшого і Чорної вдови Скарлетт Йоганссон.

Disqus Comments Loading...