tELONphone – Ілон Маск допускає створення власного смартфона, якщо Apple та Google заборонять Twitter у своїх магазинах застосунків

Опубликовал
Андрей Русанов

Зміна ставлення компаній до Twitter під тиском громадськості теоретично може призвести до того, що Apple та Google видалять програму з App Store та Google Play. Якщо станеться найгірше, у власника Твіттера Ілона Маска є екстремальне рішення: створити новий смартфон.

Маск втілив своє бажання зробити Twitter бастіоном свободи слова, запровадивши менш жорстку модерацію та відновивши можливість писати твіти для Дональда Трампа, Каньє Веста і Джордана Петерсона. Також Маск хоче монетизувати контент у Твіттері, роблячи його схожим на OnlyFans.

Проблема, що привернула увагу громадськості та налякала рекламодавців, полягає в тому, що створене за такими критеріями середовище спілкування багатьом здається надто «токсичним». Частина рекламодавців призупинила розміщення на платформі з того часу, як Маск прийшов до влади. Побоювання видалення програми Twitter з магазинів Google Play та Apple App пов’язане й з очікуваним зростанням «токсичності».

Чи дійсно Twitter може бути заборонений у магазинах застосунків? Це не виходить за рамки можливого, особливо коли мова йде про Apple, чиї правила безпеки в першу чергу забороняють «зневажливий або образливий контент». Виконавчий директор Apple Філ Шіллер нещодавно видалив свій обліковий запис на платформі після того, як Маск поскаржився на збори в App Store, назвавши їх «прихованим 30-відсотковим податком в інтернеті».

Курс Project Manager від Powercode academy.
Онлайн-курс Project Manager. З нуля за 3,5 місяці до нової позиції Без знання коду, англійської та стресу.
Зарееструватися

Консервативна подкастерка Ліз Вілер поцікавилася: «Людині, що будує ракети для польотів на Марс, не важко [створити] дурний маленький смартфон, вірно?»

Вілер опублікувала в Твіттері опитування, в якому запитала, чи захочуть люди купити такий “tELONphone”. Приблизно половина із понад 130 тис. учасників проголосували «за». Віллер написала, що «половина країни з радістю відмовилася б від упереджених, шпигунних [за користувачами] iPhone та Android».

Маск відповів: “Я, звичайно, сподіваюся, що до цього не дійде, але так, якщо не буде іншого вибору, я зроблю альтернативний телефон”.

Найбагатшій людині у світі в ситуації з важким фінансовим становищем Twitter, швидше за все, не вистачить ресурсів для створення власного смартфона. Побудова життєздатної та популярної альтернативи екосистемам Android та Apple – непросте завдання, незалежно від того, скільки користувачів мобільних пристроїв люблять Твіттер і не люблять стеження.

Джерело: TechSpot

Disqus Comments Loading...