Tesla більше не приймає замовлення на Cybertruck ніде, окрім Північної Америки

Опубликовал
Володимир Скрипін

Tesla більше не приймає нові замовлення на футуристичний бронепікап Cybertruck за межами Північної Америки на своєму сайті, звернув увагу Reuters. Наразі найбільший виробник електромобілів у світі приймає бронювання на Cybertruck лише в США, Канаді та Мексиці.

В Tesla ніяк не коментували це рішення — ще у 2020 році компанія розпустила PR-відділ і зазвичай не відповідає на запити ЗМІ. Це може бути пов’язано з перебоями у постачанні чіпів на тлі нечуваного зростання попит на електричні моделі. Тобто, знаменитий виробник вже зібрав надто багато замовлень і просто не в змозі виконати їх усі у відносно розумні строки.

Станом на початок серпня 2021 року у Tesla було понад 1,2 млн замовлень на Cybertruck — відтоді нових статистичних даних щодо замовлень не було. Водночас засновник та CEO Tesla Ілон Маск на конференції FT Future of the Car 2022 минулого тижня повідомив, що компанія вже забезпечена замовленнями на Cybertruck на три з гаком роки. Також можна пригадати, як нещодавно Маск попереджав про ймовірне призупинення продажів найбільш популярних моделей, оскільки попит на них сильно випереджає наявні виробничі потужності й розрив вже доходить до «абсурду». З врахуванням цього контексту пазл Cybertruck складається ідеально.

Досі Tesla вже кілька разів переносила вихід Cybertruck — нагадаємо, презентація футуристичного бронепікапу відбулася в листопаді 2019 року. Спочатку компанія Ілона Маска розраховувала, що перші кібертраки зійдуть із конвеєра до кінця 2021 року, але врешті компанія зіштовхнулася з виробничими труднощами, а також нестачею батарей та чипів. На квітневій презентації Tesla Cyber Rodeo, присвяченій відкриттю заводу Giga Texas, Ілон Маск підтвердив незмінність планів щодо випуску Cybertruck у 2023 році разом з тягачем Semi та спорткаром Roadster.

Онлайн-курс Бізнес-аналіз. Basic Level від Ithillel.
В ході курсу студенти навчаться техніці збору і аналізу вимог, документуванню та управлінню документацією, управлінню ризиками та змінами, а також навчаться моделювати процеси і прототипуванню.
Приєднатися
Disqus Comments Loading...