Рубрики НовиниАвто

Tesla готує до випуску нову Model 3 та оголосить про неї наприкінці серпня – інсайдери

Опубликовал
Андрей Русанов

У Китаї ходять чутки про те, що виробництво оновленого варіанта Model 3, найдешевшого автомобіля Tesla, стартує найближчими тижнями. Вже понад рік відомо про програму «Highland» – наступне покоління моделі. Оригінальна Model 3 вийшла у 2017 році.

Tesla перенесла терміни доставлення всіх нових замовлень на Model 3 у Європі у жовтні минулого року – клієнти не отримають автомобілі до четвертого кварталу. Постачання очікуються лише у січні 2024 року, затримка може бути пов’язана з переходом на наступне покоління Model 3.

У Європі Tesla продає Model 3, вироблені на заводі Gigafactory у Шанхаї. Минулого місяця Tesla попередила, що проведе глобальну модернізацію заводу з тимчасовою зупинкою виробництва – це знову ж таки може бути пов’язане з оновленням Model 3.

Психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців від Ithillel.
Пройдіть психологічний профорієнтаційний тест для IT-фахівців щоб дізнатися ваші сильні сторони, вподобання і інтереси і з'ясувати, яка IT-спеціальність вам підходить.
Пройти тест

У США Tesla продає автомобілі, виготовлені на заводі у Фрімонті, Каліфорнія. На відміну від європейських терміни доставлення Model 3 по США не змінилися. Короткочасна зупинка фрімонтського заводу все ж мала місце у червні, але немає підтвердження її зв’язку з модернізацією Model 3.

Які оновлення отримає Tesla Model 3? Очікуються невеликі зміни дизайну передньої та задньої частини автомобіля, модернізація шасі, що зробить машину легшою та дешевшою у виробництві. Model 3 може отримати систему самостійного керування Hardware 4.0, яка вже використовується в інших моделях. З чуток, авто оснастять новими акумуляторами CATL з більшою місткістю.

Джерела кажуть, що Tesla не зробить офіційного оголошення про нову Model 3 до запуску її у виробництво в Китаї та США, але це може статися вже до кінця серпня.

Джерела: Electrek

Disqus Comments Loading...