Рубрики НовиниКрипто

Минулого кварталу Tesla не продала жодного зі своїх біткоїнів на $300 млн

Опубликовал
Катерина Даньшина

Головна цифрова монета на рахунках Tesla залишається «недоторканою‎» четвертий поспіль квартал. 

На початку 2021 року Tesla придбала біткоїнів на $1,5 млрд, а у другому кварталі минулого року продала майже $936 млн (або приблизно 75% своїх цифрових активів). Загальний обсяг біткойнів Tesla зріс на $22 млн з $321 млн у першому кварталі 2023-го року, а у другому кварталі автовиробник не продав жодної цифрової монети.

Загалом у другому кварталі компанія отримала понад $3,1 млрд чистого прибутку при $24,9 млрд доходу, що на 47% більше за показники відповідного періоду минулого року (дохід тоді склав $16,9 млрд).

Валова маржа компанії падає другий поспіль квартал (зниження на 5,6% за квартал та на 27% за рік),  що свідчить про негативний вплив різкого зниження цін на прибутки компанії.

Основи Python для школярів від Ithillel.
Відкрийте для вашої дитини захопливий світ програмування з нашим онлайн-курсом "Програмування Python для школярів". Ми вивчимо основи програмування на прикладі мови Python, надаючи зрозумілі пояснення та цікаві практичні завдання.
Зареєструватися

Інвестори не надто радіють фінансовим показникам Tesla, попри нещодавній позитивний звіт про постачання — протягом останніх трьох місяців компанія відвантажила клієнтам 466 140 авто, що на 83% більше, ніж за той самий квартал минулого року.

Ілон Маск попередив, що у третьому кварталі виробництво «дещо знизиться» у зв’язку із модернізацією заводів, але це не вплине на плани Tesla відвантажити 1,8 млн електромобілів у 2023 році.

Disqus Comments Loading...