Рубрики Новини

Tesla “відкликає” майже 363 000 автомобілів через потенційну аварійність автопілота Full Self-Driving – проблему має усунути OTA-оновлення прошивки

Опубликовал
Андрей Русанов

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США оголосила про те, що компанія Tesla відкликає майже 363 000 своїх автомобілів через те, що програмне забезпечення для повного самостійного водіння може призвести до аварії. Зокрема, NHTSA посилається на ризик «перевищення обмежень швидкості чи проїзду через перехрестя незаконним або непередбачуваним чином, що збільшує ризик аварії». За повідомленням Reuters, Tesla випустить безплатне OTA-оновлення, щоб виправити проблему – власникам не доведеться їхати в сервіс.

Усього відкликано 362 758 автомобілів. До них входять «деякі автомобілі Model S, Model X, 2017–2023 Model 3 та Model Y 2020–2023 років, оснащені програмним забезпеченням Full Self-Driving Beta (FSD Beta) або такі, що очікують встановлення».

NHTSA розпочала розслідування широко розрекламованої системи Full Self-Driving (повного самостійного водіння) Tesla ще в серпні 2021 року, після кількох років нещасних випадків на дорогах зі смертельним наслідком та жахливих повідомлень у соціальних мережах, що документують дивну та небезпечну роботу ПЗ. Спочатку це був технічний аналіз, спрямований на те, щоб з’ясувати, чому Tesla продовжували переслідувати припарковані пожежні машини.

«[Наші] зусилля вимагають просунутої технічної експертизи, насправді [не позбавлені] деякої юридичної новизни, тому ми діємо так швидко, як тільки можемо, але ми також хочемо бути обережними та переконатись, що у нас є вся необхідна інформація», — заявила журналістам виконувач обов’язків голови NHTSA Енн Карлсон у січні.

Бізнес англійська від Englishdom.
Тут навчають за методикою Кембриджу, завдяки якій англійську вивчили понад 1 мільярд людей. Саме вона використовується в найкращих навчальних закладах світу, і саме за нею створені курси.
Інформація про курс

Події передувала історія з 2016 року зі  страшними ДТП, публікацією аматорських тестів автопілота Tesla, викривальною діяльністю активістів у мережі, що стосувалася, зокрема, несумлінної реклами, низкою судових процесів, які проходили зі змінним успіхом та скарг незадоволених відомих клієнтів, які відчували себе ошуканими. Зараз можна прямо говорити, що платна публічна бета-версія Tesla FSD була «сирою» та небезпечною для повсякденного використання. Нарікання викликає також система гальмування Tesla:

 

Disqus Comments Loading...