Рубрики НовиниСофт

«Це погана відеогра» — Філ Спенсер розкритикував метавсесвіт Meta

Опубликовал
Андрей Русанов

Філ Спенсер, голова ігрового підрозділу Microsoft, випробував віртуальний світ Meta та поділився своєю думкою. На конференції WSJ Tech Live Спенсер назвав її “погано побудованою відеогрою” (позначка 1 хв. 12 с на відео).

Мета була перейменована з Facebook минулого року на знак того, що компанія зосередилася на метавсесвіті. Останній має стати місцем, де люди витрачають багато часу, спілкуючись із друзями та працюючи з колегами. Спенсер критично поставився до побаченого, насамперед відзначивши візуальну непривабливість віртуального середовища:

«Творці відеоігор мають дивовижну здатність створювати привабливі світи, в яких нам хочеться проводити час. Для мене створення метавсесвіту, схожого на конференц-зал… Я просто виявив, що це не те місце, де я хочу витрачати більшу частину свого часу».

Онлайн курс UI/UX Design Pro від Ithillel.
Навчіться проєктувати інтерфейси з урахуванням поведінки користувачів, розв'язувати їх проблеми через Customer Journey Mapping, створювати дизайн-системи і проводити дослідження юзабіліті, включаючи проєктування мобільних додатків для Android та iOS і розробку UX/UI на основі даних!
Дізнатися більше

Спенсер був не єдиним, хто виступив проти ідеї метавсесвіту під час WSJ Tech Live. Генеральний директор Snap Еван Шпігель визначив метавсесвіт як «життя всередині комп’ютера»:

«Останнє, що я хочу робити, коли повертаюся додому з роботи наприкінці довгого дня — це жити всередині комп’ютера».

Старший віцепрезидент Apple зі світового маркетингу Грег Джосвіак сказав, що метавсесвіт – це слово, яке він ніколи не використовуватиме. Генеральний директор Disney Боб Чапек теж зауважив, що компанія схильна не використовувати слово метавсесвіт, «бо для нас це ширший термін. Для нас це сторітелінг нового покоління».

На думку багатьох, Meta не представила переконливих аргументів того, що їхній віртуальний світ вартий проведення часу в ньому. Навіть співробітники Meta майже не використовують Horizon Worlds. Змусити людей проводити там час і витрачати на це гроші не стало легше після висміювання в мережі рівня графіки аватара Цукерберга.

Однак Філ Спенсер відчуває, що концепція метавсесвіту може змінитися. Але він вважає, що згодом вона буде більше схожа на відеоігри, ніж деякі моделі, що існують зараз.

«Я трохи тролю, говорячи, що це погана відеогра. Я просто думаю, що ще рано для цього».

Тим часом Microsoft вже почала обговорювати свій погляд на метавсесвіт. Компанія заявила, що її майбутнє придбання Activision Blizzard надасть «будівельні блоки для метавсесвіту». Генеральний директор Сатья Наделла виступив під час основної доповіді Meta Connect, щоб розповісти про те, як дві компанії співпрацюють, щоб перенести такі речі, як Teams, Windows та Xbox у VR.

Джерела: WSJ, The Verge

Disqus Comments Loading...