Рубрики Новини

У застосунку «Дія» знову доступні цифрові паспорти — за ними можна перетнути кордон з Молдовою та Польщею

Опубликовал
Володимир Скрипін

Відсьогодні в застосунку «Дія» відновлено доступ до цифрових паспортів — користувачі, у яких раніше зникли закордонний паспорт чи ID-картка, можуть їх заново згенерувати та користуватися. Про це повідомила пресслужба Мінцифри та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Якщо у вас зник закордонний паспорт чи ID-картка в Дії, зайдіть у застосунок ще раз — і він у вас підтягнеться як раніше»

Мінцифра

Нагадаємо, що від початку російського вторгнення до України служби нацбезпеки відключили усі держреєстри, щоб захистити дані українців. Деякі з них, зокрема Єдиний державний демографічний реєстр, вже відновили свою роботу в безпечному місці. І команда розробників «Дія» наразі продовжує працювати над поверненням цифрових документів та відновленням роботи послуг. На минулому тижні розробники «Дія» повернули міжнародні COVID-сертифікати, а також запустили тимчасове посвідчення особи «єДокумент». Тепер у ньому немає ніякої потреби.

Україна першою у світі прирівняла електронний паспорт до звичайного паперового — відповідний закон набув чинності ще 23 серпня 2021 року. Його визнають держоргани, Нацполіція, а також військові та представники ТрО на блокпостах. Окрім того, українці за документами в «Дії можуть перетнути кордон з Молдовою та Польщею» — таке спрощення діятиме на час воєнного стану в Україні. Проте в інших країнах все ж знадобиться фізичний закордонний паспорт.

Курс-професія "Motion Designer" від Skvot.
Навчіться створювати 2D- та 3D-анімації у софтах After Effects, Cinema 4D та Octane Render. Протягом курсу ви створите 14 моушн-роликів, 2 з яких — для реального клієнта.
Детальніше про курс

Невдовзі в застосунку «Дія» підтягнуться інші цифрові документи, включно з водійським посвідченням та технічним паспортом. У Мінцифрі обіцяють додаткового повідомити про це у соцмережах.

Розробники вчергове нагадали, що «Дія» не зберігає персональних даних користувачів на віддалених серверах, а лише показує ту інформацію про громадянина що вже є у державних реєстрах.

10 березня застосунок державних послуг «Дія» перетнув позначку у 15 мільйонів унікальних користувачів, а 15 березня Рада ухвалила законопроєкт, яким дозволила розміщувати державні реєстри за межами України.

Disqus Comments Loading...