Новини Новини 16.03.2022 о 13:47 comment views icon

У застосунку «Дія» знову доступні цифрові паспорти — за ними можна перетнути кордон з Молдовою та Польщею

author avatar
https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg *** https://itc.ua/wp-content/uploads/2022/04/vova-96x96.jpeg

Володимир Скрипін

Ексзаступник головного редактора

Відсьогодні в застосунку «Дія» відновлено доступ до цифрових паспортів — користувачі, у яких раніше зникли закордонний паспорт чи ID-картка, можуть їх заново згенерувати та користуватися. Про це повідомила пресслужба Мінцифри та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Якщо у вас зник закордонний паспорт чи ID-картка в Дії, зайдіть у застосунок ще раз — і він у вас підтягнеться як раніше»

Мінцифра

Нагадаємо, що від початку російського вторгнення до України служби нацбезпеки відключили усі держреєстри, щоб захистити дані українців. Деякі з них, зокрема Єдиний державний демографічний реєстр, вже відновили свою роботу в безпечному місці. І команда розробників «Дія» наразі продовжує працювати над поверненням цифрових документів та відновленням роботи послуг. На минулому тижні розробники «Дія» повернули міжнародні COVID-сертифікати, а також запустили тимчасове посвідчення особи «єДокумент». Тепер у ньому немає ніякої потреби.

Україна першою у світі прирівняла електронний паспорт до звичайного паперового — відповідний закон набув чинності ще 23 серпня 2021 року. Його визнають держоргани, Нацполіція, а також військові та представники ТрО на блокпостах. Окрім того, українці за документами в «Дії можуть перетнути кордон з Молдовою та Польщею» — таке спрощення діятиме на час воєнного стану в Україні. Проте в інших країнах все ж знадобиться фізичний закордонний паспорт.

Невдовзі в застосунку «Дія» підтягнуться інші цифрові документи, включно з водійським посвідченням та технічним паспортом. У Мінцифрі обіцяють додаткового повідомити про це у соцмережах.

Розробники вчергове нагадали, що «Дія» не зберігає персональних даних користувачів на віддалених серверах, а лише показує ту інформацію про громадянина що вже є у державних реєстрах.

Онлайн-курс "Нотації BPMN" від Laba.
Опануйте мову BPMN для візуалізації бізнес-процесів, щоб впорядкувати хаос у них.Після курсу ви точно знатимете, що саме обрати для розв’язання завдань вашого бізнесу.
Дізнатись більше

10 березня застосунок державних послуг «Дія» перетнув позначку у 15 мільйонів унікальних користувачів, а 15 березня Рада ухвалила законопроєкт, яким дозволила розміщувати державні реєстри за межами України.

Рада дозволила розміщувати державні реєстри за межами України


Loading comments...

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: