Рубрики Новини

Українські розробники створили сайт, який показує тривалість сирен по областях та іншу сумну аналітику воєнного часу

Опубликовал
Володимир Скрипін

Тиждень тому ми розповідали про створені українськими розробниками онлайн-карти для відстежування повітряних тривог одночасно у всіх областях. Проєкт SirensToday слугує чудовим доповненням до цих карт. Це сайт, що показує загальну тривалість сирен по областях та іншу аналітику просто та зручно — на графіках.

SirensToday створили українські розробники — Дмитро Красноухов та Марко Іваник. Сайт націлений на західну аудиторію та доступний лише англійською мовою. Мета проєкту — показати світу масштаби страждань українців від російської війни та зібрати додаткові кошти для ЗСУ (на сайті є посилання на БФ «Повернись живим»‎).

«росія постійно атакує українські міста з повітря. Людям доводиться переховуватися у підвалах, іноді годинами поспіль.

Сирени повітряної тривоги попереджають українців про ймовірний напад противника з повітря та закликають залишатися в укриттях заради їхньої безпеки. Ми збираємо дані в режимі реального часу, щоб наочно показати масштаби страждань»

Зі звернення авторів SirensToday

Окрім точних даних щодо загальної тривалості сирен по окремих областях на сайті SirensToday також зібрана інша сумна аналітика — загальна кількість сирен, що пролунали з початку повномасштабної війни, час, проведений українцями в укриттях за останню добу та загалом від початку війни, а також кількість людей, яким довелося ховатися через ракетні удари, які рф продовжує наносити по українських містах.

Disqus Comments Loading...