Рубрики НовиниMilitary Tech

Український наземний дрон Ironclad з Brave1 у складі 5 ОШБр нищить ворожу позицію – відео

Опубликовал
Андрей Русанов

Київська 5 окрема штурмова бригада виклала відео, на якому наземний дрон зі встановленою огнепальною зброєю дистанційно знищує позицію російських окупантів. Дрон схожий безпілотний засіб Ironclad – українську розробку, представлену на платформі Brave1. Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров непрямо підтвердив це зауваженням «Розробка Brave1в дії».

Ironclad використовує бойовий український модуль «ШаБля М2», оснащений 12,7 мм або 7,62 мм кулеметом. Безпілотник важить 1800 кг і може нести навантаження до 350 кг. Швидкість його пересування сягає до 20 км/год, а дальність – до 130 км, дальність дистанційного керування без ретранслятора – 5 км. Броня захищає платформу від стрілецької зброї.

Робот розроблений українською компанію Roboneers, історія його створення сягає 2018 року. У вересні Михайло Федоров анонсував Ironclad на платформі Brave1.

Онлайн-курс "Корпоративна культура" від Laba.
Як з нуля побудувати стабільну корпоративну культуру, систему внутрішньої комунікації та бренд роботодавця, з якими ви підвищите продуктивність команди, — пояснить HR-директор Work.ua.
Детальніше про курс

Використання безпілотних засобів допомагає зберегти життя українських бійців. За допомогою ретранслятора дальність роботи Ironclad можна подвоїти, що ускладнює відстеження. Безпілотники доводять свою ефективність та особливо цінні за умов дефіциту засобів артилерійського ураження.

Джерело: 5 ОШБр

Disqus Comments Loading...