«Укроборонпром» запустив серійне виробництво дрона-камікадзе аналога «шахіда» та потужніших моделей з дальністю до 1000 км

Опубликовал
Вадим Карпусь

В одному з останніх інтерв’ю генеральний директор «Укроборонпрому» Герман Сметанін розповів, що Україна серійно виробляє дрони-камікадзе, які є аналогами іранських БПЛА «Шахід».

«В Україні багато державних та приватних виробників. У нас є аналог «шахіда», а є і більш потужні моделі, бо «шахіди» так далеко не літають. Ми зараз зосередились на виробництві більш складних та дорогих проєктів з високими характеристиками», ─ заявив Сметанін.

Виробництво таких дронів-камікадзе здійснюється у кооперації з іноземними партнерами. Сили оборони України замовляють та використовують такі пристрої, які «літають та вибухають».

Нові безпілотники українського виробництва здатні долати відстань до 1000 км. Нагадаємо, про дрон-камікадзе, який має дальність 1000 км та бойову частину 75 кг, йшлося ще рік тому.

Курс Frontend розробки від Mate academy.
Front-end розробник одна з найзатребуваніших професій на IT ринку. У Mate academy ми навчимо вас розробляти візуально привабливі та зручні інтерфейси. Після курсу ви зможете створювати вебсайти і застосунки, що вразять і користувачів, і роботодавців.
Дізнатися більше про курс

Також Герман Сметанін торкнувся питання виробництва маленьких FPV-дронів. Він зазначив, що таких БПЛА зараз потрібно дуже багато, і «Укроборонпром» допомагає приватним фірмам масштабувати їхні розробки. Наразі вже підписано ліцензійні угоди з трьома великими компаніями на виробництво їхніх моделей

«У нас є люди, приміщення, нам завозять компоненти і ми виробляємо. Ми допомагаємо масштабувати розробки всім, хто до нас звертається», ─ зазначив Сметанін.

Джерело: «Економічна правда»

Disqus Comments Loading...